Vo Venezuele chytili veliteľa kolumbijských ľavicových povstalcov

NETKY.SK • 2 Jún 2011, 08:41 • 2 min
Vo Venezuele chytili veliteľa kolumbijských ľavicových povstalcov

Vo Venezuele chytili veliteľa kolumbijských ľavicových povstalcov

slovakia

left justify in out

img

Jedného z hlavných veliteľov kolumbijského povstaleckého hnutia FARC Guillerma Torresa zajali na venezuelskej strane hranice v rámci spolupráce oboch krajín. Oznámil to v stredu kolumbijský prezident Juan Manuel Santos.
      Torres, známy aj falošným menom Julian Conrado, je najvyšším veliteľom Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) chyteným od roku 2004. Patrí ku generálnemu štábu FARC, ktorý je vo velení povstalcov po sedemčlennom sekretariáte druhým najdôležitejším orgánom. Spojené štáty ponúkali za dolapenie Torresa 2,5 milióna dolárov.
      Venezuelská vláda uviedla, že povstaleckého lídra zatkli v pondelok v štáte Barinas, ležiacom blízko kolumbijskej hranice.
      Venezuelský prezident Hugo Chávez podľa Santosa informoval Kolumbiu, že 56-ročného Torresa vydajú susednej krajine.
      Hlavný protiteroristický prokurátor v Kolumbii Hermes Ardila oznámil, že Torres čelí obvineniam z povstania a ďalších zločinov.
      Venezuela bola roky pre kolumbijských ľavicových povstalcov útočiskom a nie je jasné, či zadržanie ich významného veliteľa znamená v tomto zásadnú zmenu.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies