Väčšina Nemcov nesúhlasí so zabitím Usámu bin Ládina

NETKY.SK • 6 Máj 2011, 08:56 • 2 min
Väčšina Nemcov nesúhlasí so zabitím Usámu bin Ládina

Väčšina Nemcov nesúhlasí so zabitím Usámu bin Ládina

slovakia

left justify in out

img

Väčšina Nemcov neschvaľuje zabitie vodcu al-Káidy Usámu bin Ládina. Iba 42 percent z nich v prieskume pre televíziu ARD uviedlo, že USA mali právo ho zabiť.
      Podľa prieskumu si 52 percent Nemcov myslí, že USA mali Usámu bin Ládina zatknúť a odovzdať ho na proces Medzinárodnému súdnemu dvoru.
      Prieskumu, o ktorom televízia informovala vo štvrtok, predchádzalo niekoľko dní kritiky kancelárky Angely Merkelovej, ktorá v pondelok povedala, že je šťastná, že je bin Ládin mŕtvy.
      Iba 28 percent opýtaných považuje jeho smrť za dôvod na šťastie, zatiaľ čo 64 percent považuje radosť z jeho smrti za nevhodnú.
      Na otázku, či nebezpečenstvo terorizmu vo svete ustúpilo, 51 percent odpovedalo, že skôr po zabití bin Ládina stúplo a 45 percent uviedlo, že sa nezmenilo. Približne 79 percent opýtaných vyjadrilo očakávanie, že k teroristickým útokom dôjde aj v Nemecku.
      Prieskum pre ARD realizoval v pondelok a utorok tohto týždňa na vzorke 1001 Nemcov oprávnených voliť inštitút Infratest Dimap.  
Zdroj: TAR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies