Polícia zatkla muža pre podozrenie v prípade odpočúvania telefónov

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:13 • 2 min
Polícia zatkla muža pre podozrenie v prípade odpočúvania telefónov

Polícia zatkla muža pre podozrenie v prípade odpočúvania telefónov

slovakia

left justify in out

Britská polícia dnes zatkla ďalšiu osobu v rámci vyšetrovania preniknutia zaniknutého bulvárneho týždenníka News of the World do mobilných telefónov a podplácania policajtov novinármi z tohto magazínu.
      Londýnska Metropolitná polícia nazývaná aj Scotland Yard oznámila, že dnes ráno zatkla 71-ročného muža na londýnskej policajnej stanici. Podľa dostupných informácií ide o bývalého vedúceho pracovníka v News of the World. Scotland Yard jeho meno neuviedol, v súlade s bežným postupom britskej polície, ktorá nezverejňuje totožnosť podozrivých skôr, ako sú obvinení.
      Televízia Sky News, ktorej 39 percent vlastní materská spoločnosť zaniknutého týždenníka, News Corporation, informovala, že zatknutým je bývalý vedúci redaktor Stuart Kuttner.
      Zadržaný je vo väzbe a polícia ho vypočúvala pre podozrenie z plánovania hackerských útokov na odkazové schránky mobilov a z podplácania.
      Detektívi vyšetrujúci tvrdenia, že nedeľný týždenník News of the World mediálneho magnáta Ruperta Murdocha ilegálne odpočúval telefónne odkazy celebrít, politikov a dokonca obetí zločinov, už doposiaľ zatkli desať ľudí, vrátane šéfky News of the World Rebekah Brooksovej a bývalého šéfredaktora Andyho Coulsona. Ten bol aj šéfom tlačového oddelenia britského premiéra Davida Camerona.
      Coulson bol šéfredaktorom bulvárneho týždenníka v čase, keď polícia zatkla reportéra Clivea Goodmana a súkromného detektíva Glenna Mulcaira a v roku 2007 boli zatknutí za nabúranie sa do mobilov zamestnancov na kráľovskom dvore. Noviny dlhé roky tvrdili, že preniknutie do telefónov sa obmedzilo iba na dvoch zamestnancov- podvodníkov, ale v súčasnosti pripustili, že odpočúvanie bolo rozsiahlejšie.
      Všetkých týchto zatknutých prepustili na kauciu a ešte nikto z nich nebol obvinený.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies