Do kín príde stredoveká fantasy s N. Cageom a R. Perlmanom

NETKY.SK • 27 Január 2011, 12:25 • 2 min
Do kín príde stredoveká fantasy s N. Cageom a R. Perlmanom

Do kín príde stredoveká fantasy s N. Cageom a R.

slovakia

left justify in out

img

Stredoveká, dobrodružná fantasy Hon na čarodejnice (Season of the Witch) v hlavných úlohách s Nicolasom Cageom a Ronom Perlmanom príde do slovenských kín 3. februára.
      Film pripomína svojim drsným štýlom a mystikou slávne Meno ruže v akčnejšom štýle. Kombinuje autenticitu historického veľkofilmu s tempom súčasných nadprirodzených akčných thrillerov a prenáša divákov do temného a nebezpečného sveta, v ktorom môže byť viera poslednou obranou proti zlu.
      Vďaka vizuálnym efektom sa Cage a Perlman ocitnú tvárou v tvár útočiacim démonickým vlkom, budú bežať cez rozpadajúci sa povrazový most nad hlbokou priepasťou, či bojovať s démonmi. To všetko v scenári 14. storočia.
      Veľkou výzvou pre tvorcov boli scény útokov vlkov. Nebolo možné ich nakrútiť s reálnymi zvieratami, preto boli vytvorené pomocou 3D technológie. Modely vlkov filmári komponovali do vopred natočených scén. Najťažšie bolo udržať realistický prejav zvierat, pretože tvorcovia mali požiadavku, aby boli oveľa zúrivejšie, akými sú v skutočnosti.
      Film obsahuje viac ako tisíc trikových záberov, sú v ňom použité rôzne typy vizuálnych efektov: od charakterovej animácie démonov, cez digitálnych hercov až po digitálne dokresľovanie.
      Cage na snímke spolupracoval s režisérom Dominicom Senaom, s ktorým robil aj na filme 60 sekúnd. "Bol nekonečným zdrojom energie pre všetkých. Svojej práci je absolútne oddaný, mimoriadne vizuálne nadaný, ale zároveň má zmysel pre humor, ktorým si udržiava dôveru," komentoval herec spoluprácu s režisérom.
      Hon na čarodejnice je príbehom dvoch priateľov, rytierov, ktorí sa vracajú z križiackych výprav do rodného mesta. To je zdecimované morovou epidémiou. Dievča, ktoré je obvinené z jej vyvolania, majú rytieri dopraviť do odľahlého opátstva pre rituály vymetania diabla a následný proces. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedná práve dievčina, preto je obvinená z čarodejníctva. Desivé udalosti a nevysvetliteľné tajomné sily, ktorým budú musieť dvaja hrdinovia čeliť, ich postavia až na hranicu smrti a ohrozia aj rytiersky sľub, zaistiť dievčaťu spravodlivý súd.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies