"Alternatívne nobelovky" dostali aktivisti z Nepálu, Nigérie, Brazílie a Izraela

NETKY.SK • 30 September 2010, 11:20 • 2 min
"Alternatívne nobelovky" dostali aktivisti z Nepálu, Nigérie, Brazílie a Izraela

"Alternatívne nobelovky" dostali aktivisti z Nepálu, Nigérie, Brazílie a Izraela

slovakia

left justify in out

img

Ľudskoprávni aktivisti z Nepálu, Nigérie, Brazílie a Izraela sa stali tohtoročnými laureátmi tzv. Alternatívnej Nobelovej ceny, ktorú udeľuje nadácia Right Livelihood.
      Cenu, ktorej držiteľov oznámili dnes, si prevezmú Nigérijčan Nnimmo Bassey, šéf organizácie Friends of the Earth International, brazílsky biskup rakúskeho pôvodu Erwin Kräutler a Nepálčan Šríkrišna Upadhjaj za dlhoročný boj proti chudobe v Nepále. Medzi ocenenými sú aj lekári organizácie Human Rights Israel.
      Laureáti si medzi sebou rozdelia aj dotáciu 200.000 eur.
      Alternatívnu Nobelovu cenu založil v roku 1980 švédsko-nemecký filantrop a niekdajší poslanec Európskeho parlamentu Jakob von Uexküll s cieľom oceniť prácu v oblasti ekológie a boja za ľudské práva.
      Ceny odovzdajú počas slávnostnej ceremónie vo švédskom parlamente 4. decembra, šesť dní pred udelením oficiálnych Nobelových cien.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies