Dve bomby zabili v Bagdade najmenej osem ľudí

NETKY.SK • 18 Október 2011, 20:00 • 2 min
Dve bomby zabili v Bagdade najmenej osem ľudí

Dve bomby zabili v Bagdade najmenej osem ľudí

slovakia

left justify in out

img

Sedem ľudí zahynulo v pondelok pri výbuchu bomby pred obchodom s liehovinami v irackej metropole Bagdad. Informovali o tom dnes miestne policajné a zdravotnícke zdroje.
Incident si vyžiadal najmenej 18 zranených.
Bezprostredne nebolo známe, či sa terčom útoku stala predajňa s alkoholickými nápojmi. Podľa polície mohol byť útok namierený i voči policajtom.
Polícia a bezpečnostné zložky Iraku sú totiž častým cieľom sunnitských militantných skupín, ktoré sa snažia narušiť krehkú bezpečnostnú situáciu v krajine. Ako uviedla agentúra AP, obchody s liehovinami alebo kaviarne si za cieľ svojich útokov v minulosti vyberali prevažne militantné organizácie konzervatívnejších šiitských moslimov.
V Bagdade v pondelok došlo ešte k jednému ďalšiemu výbuchu, pri ktorom explodovalo výbušné zariadenie nastražené pri ceste, keď okolo prechádzala policajná hliadka. Výbuch neprežil jeden civilista, ďalších štyroch ľudí hospitalizovali v nemocnici so zraneniami.
Násilie je v celom Iraku na ústupe, ale k smrtiacim bombovým atentátom a streľbám dochádza stále a takmer denne. Americkí vojaci sa pritom pripravujú na odchod z krajiny do konca roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies