Misiu v Líbyi bude riadiť NATO

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 06:51 • 2 min
Misiu v Líbyi bude riadiť NATO

Misiu v Líbyi bude riadiť NATO

slovakia

left justify in out

img

Členovia Severoatlantickej aliancie sa dnes dohodli na prevzatí kontroly nad všetkými vojenskými operáciami v Líbyi.
      "NATO sa dnes dohodlo na implementácii všetkých aspektov rezolúcie OSN č. 1973 s cieľom chrániť civilistov a civilistami obývané oblasti ohrozované útokmi zo strany režimu (Muammara) Kaddáfího," povedal jeden z predstaviteľov aliancie po jej mimoriadnom zasadaní v Bruseli.
      NATO doposiaľ súhlasilo s prevzatím zodpovednosti nad dvoma z troch úloh schválených Bezpečnostnou radou OSN: kontrolou bezletovej zóny a dohliadaním na dodržiavanie zbrojného embarga uvaleného na Líbyu.
      Veľvyslanci z 28 členských štátov dnes na mimoriadnom zasadaní v Bruseli rozhodovali, či NATO prevezme od Spojených štátov aj zodpovednosť nad prijímaním "všetkých nevyhnutných opatrení" na ochranu civilistov pred útokmi zo strany Muammara Kaddáfího.
      Líbyjská televízia medzitým uviedla, že koaličné sily zasiahli dnes večer pri vzdušných útokoch opäť civilné a vojenské objekty v Tripolise.
      Televízia, označujúca medzinárodnú koalíciu za "križiakov" a "koloniálnych agresorov", sa odvoláva na informácie od nemenovaného predstaviteľa líbyjskej armády.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies