EÚ poprela, že plánuje summit o riešení dlhovej krízy eurozóny

NETKY.SK • 2 December 2010, 12:45 • 2 min
EÚ poprela, že plánuje summit o riešení dlhovej krízy eurozóny

EÚ poprela, že plánuje summit o riešení dlhovej krízy eurozóny

slovakia

left justify in out

img

Európska únia (EÚ) neplánuje zvolať špeciálny summit, na ktorom by jej lídri diskutovali o dlhovej kríze eurozóny. Bruselské zdroje popreli informácie o príprave summitu.
      Agentúra Reuters dnes tesne predpoludním uviedla s odvolaním sa na nemenovaný španielsky vládny zdroj, že lídri únie sa možno v blízkej budúcnosti zídu na summite, aby ukázali jednotu, keďže eurozóna čelí tlaku trhov. Zdroj dodal, že konanie summitu bude závisieť od toho, či sa dnes Európskej centrálnej banke (ECB) podarí upokojiť trh. "Ak nebude posolstvo ECB dostatočné, zvýši sa potrebnosť stretnutia lídrov. Výsledok zasadnutia ECB môže veci zmeniť." Dodal, že jednotlivé krajiny únie majú rôzne názory na potrebnosť summitu.
      Zdroj blízky stálemu predsedovi Európskej rady Hermanovi Van Rompuymu podobné informácie poprel. "Neorganizuje sa žiaden summit týkajúci sa riešenia krízy na úrovni EÚ ani eurozóny. Popieram, že existuje takáto možnosť."
      Správu o príprave summitu odmietla aj Európska komisia (EK). "Komisia nemá o tom žiadne informácie," uviedla hovorkyňa EK Pia Ahrenkildeová. Dodala, že plánovanie summitu poprela aj Európska rada.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies