Letisko v Hamburgu začalo ako prvé používať celotelové skenery

NETKY.SK • 28 September 2010, 06:51 • 2 min
Letisko v Hamburgu začalo ako prvé používať celotelové skenery

Letisko v Hamburgu začalo ako prvé používať celotelové skenery

slovakia

left justify in out

img

Na letisku v nemeckom Hamburgu dnes prvý raz použili celotelové skenery, napriek počiatočnému odporu voči kontroverzným prístrojom.
      Letisko bude celotelové skenery používať v skúšobnej prevádzke po dobu najmenej šiestich mesiacov. Na rozdiel od prvej generácie prístrojov, tieto súčasné nezobrazujú presný čierno-biely obraz nahého tela.
      Operátor vidí len schematický obraz ľudského tela s farebnými škvrnami na miestach, kde prístroj zaznamenal niečo iné ako kožu a tkaniny. Bezpečnostný pracovník potom skontroluje, či to bol nôž, zbraň, alebo iba vo vrecku zabudnuté pero.
      Európska komisia (EK) tlačí na zavedenie prístrojov, ktoré vyvolali rozruch v roku 2008. Kritizovalo sa tiež, že technológia nebola testovaná, či rádiové vlny nemôžu viesť ku vzniku rakoviny.
      Cestujúci na hamburskom letisku si budú môcť vybrať, či prejdú cez nové skenery, alebo sa podrobia bežnej osobnej prehliadke s detektorom kovov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies