Vodiči kamiónov budú protestovať pred parlamentom

NETKY.SK • 21 September 2010, 10:22 • 2 min
Vodiči kamiónov budú protestovať pred parlamentom

Vodiči kamiónov budú protestovať pred parlamentom

slovakia

left justify in out

img

Stovky protestujúcich kamionistov sa schádzajú v centre Atén a pripravujú sa na pochod k parlamentu v deviaty deň demonštrácií proti plánovaným reformám na trhu práce. Vodiči kamiónov od 13. septembra parkujú svoje vozidlá na diaľniciach na protest proti zrušeniu praxe, podľa ktorej zamestnanci určitých podnikov musia byť členmi odborov, pričom ich zamestnanecké miesta sú chránené fixnými tarifami a prísnymi pravidlami pre vydávanie licencií. Nové pravidlá, o ktorých sa začalo v utorok rokovať, by mohli ovplyvniť aj množstvo iných stavovských organizácií vrátane farmaceutov a stavebných inžinierov.

Vodiči protestujú proti úsporným opatreniam vlády, ktorých súčasťou sú zmeny v licenčnej legislatíve. Úrady chcú reformou licenčných pravidiel prilákať zahraničnú konkurenciu do tohto odvetvia. Zmena týchto pravidiel je súčasťou pôžičky v hodnote 110 miliárd eur, ktoré pre Grécko odsúhlasili štáty eurozóny a Medzinárodný menový fond.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies