Súd potvrdil trest pre bývalého poradcu Matky Terezy za sexuálne zneužitie

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 07:14 • 2 min
Súd potvrdil trest pre bývalého poradcu Matky Terezy za sexuálne zneužitie

Súd potvrdil trest pre bývalého poradcu Matky Terezy za sexuálne zneužitie

slovakia

left justify in out

img

Najvyšší súd amerického štátu Wisconsin dnes potvrdil sedemročný trest pre bývalého popredného jezuitského kňaza odsúdeného za sexuálne zneužívanie dvoch študentov.
      Donald McGuire pôsobil ako bývalý duchovný poradca Matky Terezy a jej mníšskeho rádu. Patrí k najvplyvnejším cirkevným osobnostiam odsúdeným za škandály v rímskokatolíckej cirkvi týkajúce sa sexuálneho zneužívania.
      Pôvodný verdikt pochádza z roku 2006. Najvyšší súd dnes jednomyseľne rozhodol, že rozsudok, ktorý padol 36 rokov po tom, ako došlo k zneužívaniu dvoch chlapcov, bol spravodlivý.  
      Osemdesiatročný McGuire, ktorý obvinenia odmietal, argumentoval, že neskoré podanie obžaloby mu bránilo v náležitej obhajobe. Bývalý kňaz žiadal o nový súdny proces.
      V čase zneužívania v rokoch 1967 a 1968 bol McGuire učiteľom na chlapčenskej škole Loyola Academy pri Chicagu. K zneužívaniam tínedžerov malo dochádzať na chate počas školských výletov.
      McGuire si pritom už odpykáva 25-ročné väzenie za iné, federálne obvinenia.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies