Snem kresťanských demokratov si zvolil vedenie na ďalšie štyri roky

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:18 • 2 min
Snem kresťanských demokratov si zvolil vedenie na ďalšie štyri roky

Snem kresťanských demokratov si zvolil vedenie na ďalšie štyri roky

slovakia

left justify in out

img

Na sneme Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), ktorý sa konal v sobotu 4. decembra v Bratislave, sa zúčastnilo 334 delegátov.
      Pri voľbe jediného kandidáta na predsedu Jána Figeľa bolo odovzdaných 321 hlasov, z toho 301 sa vyslovilo za jeho zotrvanie na tomto poste. Dvadsať hlasov bolo neplatných.
      KDH si volilo aj nových podpredsedov na ďalšie štyri roky, pri tejto voľbe bolo odovzdaných 326 hlasovacích lístkov, pričom jeden bol neplatný.
      Daniel Lipšic dostal 228 hlasov, Ján Hudacký 207 hlasov, Július Brocka 175 hlasov, Ivan Uhliarik 206 hlasov, Jana Žitňanská 212 hlasov a Pavol Abrhan 171 hlasov, informoval TASR hovorca KDH Matej Kováč. Delegáti snemu tak rešpektovali názor Rady KDH, ktorá týchto kandidátov odporučila.
      Snem prijal zmenu stanov, ktorá predlžuje funkčné obdobie vedenia strany z dvoch na štyri roky a zároveň zlepšuje súčinnosť medzi organizáciami KDH na rôznych úrovniach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies