Novelu o zbraniach Pado podporí v prípade schválenia pozmeňovacích návrhov

NETKY.SK • 30 November 2010, 12:32 • 2 min
Novelu o zbraniach Pado podporí v prípade schválenia pozmeňovacích návrhov

Novelu o zbraniach Pado podporí v prípade schválenia pozmeňovacích návrhov

slovakia

left justify in out

img

V prípade, že novela zákona o zbraniach a strelive bude upravená pozmeňovacími návrhmi, poslanec za SDKÚ-DS Martin Pado nemá problém podporiť ju v pléne Národnej rady (NR) SR. Uviedol to dnes pre TASR po rokovaní brannobezpečnostného výboru. Pado na minulotýždňovom rokovaní navrhol, aby z návrhu tohto zákona boli vypustené pravidelné psychotesty pre držiteľov zbrojných preukazov každých päť rokov a tiež oprávnenie policajtov na vstup do obydlia za účelom kontroly uskladnenia zbrane.
"Myslím si, že by malo byť aj snahou ministerstva vnútra, aby sme sa dohodli na takom znení zákona, ktoré by bolo vyhovujúce pre ministerstvo vnútra hoci len v minimálnej miere, ale aby tam aspoň tie veci, ktoré chce, boli. A zároveň aby neobmedzoval jednak osobné vlastníctvo, neporušoval ústavu, aby neumožňoval neobmedzený vstup policajta do ľudského obydlia, čo je tiež porušovaním ľudských práv a Ústavy SR," vyjadril sa Pado, podľa ktorého by spomínaný zákon nemal trestať slušných ľudí, ktorí sú vlastníkmi zbraní.
"Nie je nijakým spôsobom preukázaná súvislosť medzi vraždou z Devínskej Novej Vsi a medzi psychodiagnostickými testami. Niet nijakého argumentu, prečo by mali byť zavedené a je to akoby zavedenie kolektívnej viny a ja s tým nebudem súhlasiť nikdy," zdôraznil.
Výbor NR pre obranu a bezpečnosť dnes ďalej súhlasil s návrhom uznesenia k stiahnutiu strážnej čaty Ozbrojených síl (OS) SR vo vojenskej operácii EUFOR - ALTHEA v Bosne a Hercegovine a návrhom na vyslanie príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky do tejto vojenskej operácie. NR SR ho odporučil prijať.
Gestorským výborom dnes prešli spoločné správy vládnych návrhov zákonov o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR, strelných zbraniach a strelive a začlenení Železničnej polície do Policajného zboru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies