VOĽBY: Najmenej ľudí prišlo hlasovať v Bratislavskom kraji

NETKY.SK • 29 November 2010, 09:05 • 2 min
VOĽBY: Najmenej ľudí prišlo hlasovať v Bratislavskom kraji

VOĽBY: Najmenej ľudí prišlo hlasovať v Bratislavskom kraji

slovakia

left justify in out

Najmenej ľudí sa v sobotu 27. novembra dostavilo do volebných miestností v Bratislavskom kraji, a to iba 37,94 percenta. Naopak, najviac v Prešovskom kraji, kde volebná účasť predstavuje 53,66 percenta. Celoslovenská dosiahla 49,69 percenta. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla predsedníčka Štatistického úradu SR Ľudmila Benkovičová.
Stopercentnou účasťou sa môže pochváliť obec Havranec (obvod Svidník), kde prišlo k urnám všetkých 14 voličov. Nasleduje obec Janice (obvod Rimavská Sobota), kde si zo 125 zapísaných voličov prevzalo obálky 123, čo je 98,4 percenta. Najmenej zaujali sobotňajšie komunálne voľby obyvateľov obce Kremná (obvod Stará Ľubovňa), z 82 voličov svoje ústavné právo využilo 13. Účasť tak dosiahla 15,85 percenta. Za ňou skončila obec Ďubákovo (obvod Lučenec) s 20,25 percentnou účasťou. Za svojich zástupcov zahlasovalo iba 16 zo 79 voličov.
Voľby si podľa zapisovateľky Ústrednej volebnej komisie Lívie Škultétyovej zopakujú v 24 obciach, v ktorých občania z rôznych dôvodov nerozhodli buď o starostoch, alebo poslancoch. Ich termín musí vyhlásiť predseda Národnej rady SR Richard Sulík.
V 17 z nich budú znova rozhodovať o starostoch. Ide o obce Bobrovček a Ižipovce (obe okres Liptovský Mikuláš), Harmanec (Banská Bystrica), Braväcovo, Dolná Lehota (obe okres Brezno), Hudcovce (Humenné), Komárovce (Košice-okolie), Budiš (okres Turčianske Teplice), Harakovce (okres Levoča), Červená Voda (Sabinov), Hubovo (Rimavská Sobota), Honce (Rožňava), Bajtava (okres Nové Zámky), Ľuboriečka (Veľký Krtíš), Podzámčok (Zvolen), Soľník (okres Stropkov) a Legnava (okres Stará Ľubovňa). V posledných dvoch menovaných si budú občania voliť aj poslancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies