PREMIÉRKA: Stopy starých čias nie sú ešte dostatočne odstránené

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:25 • 2 min
PREMIÉRKA: Stopy starých čias nie sú ešte dostatočne odstránené

PREMIÉRKA: Stopy starých čias nie sú ešte dostatočne odstránené

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensku ešte stále aj po 21 rokoch od Nežnej revolúcie možno badať nespokojnosť občanov s korupciou, klientelizmom, nerovnosťou príležitostí, nerešpektovaním práva. Konštatovala to dnes na tlačovej konferencii premiérka SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) k dnešnému sviatku Dňa boja za slobodu a demokraciu za účasti ministrov a predsedu parlamentu Richarda Sulíka (SaS).
"Napriek tomu, že sa za tých 21 rokov slobody a demokracie základné historické zmeny uskutočnili, že sme štátom parlamentnej demokracie, ktorý sa rýchlo integroval do európskych i svetových politických, hospodárskych aj bezpečnostných elitných štruktúr, občania majú často oprávnený pocit, že stopy starých čias nie sú ešte odstránené," zdôraznila.
Radičová vyzdvihla záväzok jej vlády, že bude nekompromisne presadzovať princípy právneho štátu. "Nedovolíme, aby Slovensko pripomínalo izolovaný ostrov, obohnaný železným múrom nezákonnosti," podotkla. Každý občan sa bude môcť podľa jej slov dovolať svojich práv a dôverovať všetkým, ktorí slúžia verejnému záujmu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies