I. Mikloš: V SR by mala vzniknúť organizácia na kontrolu rozpočtov

NETKY.SK • 15 Október 2010, 11:53 • 2 min
I. Mikloš: V SR by mala vzniknúť organizácia na kontrolu rozpočtov

I. Mikloš: V SR by mala vzniknúť organizácia na kontrolu rozpočtov

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensku by mala vzniknúť malá organizácia, ktorá by mala kontrolovať verejné rozpočty. Túto organizáciu by zastrešoval poradca šéfa rezortu financií Ľudovít Ódor. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval minister financií Ivan Mikloš.
Podľa neho by v nej mali byť profesionáli, nezávislé osoby. Ďalším Miklošovym cieľom je prijať ústavný zákon, ktorý by určil strop pre celkové zadlžovanie krajiny. "Napríklad na úrovni 50 % z hrubého domáceho produktu," dodal.
Ako povedal Mikloš, svoj úrad našiel v uspokojivom stave, takže mohol hneď spustiť procesy. To bolo podľa jeho slov jediným pozitívom, inak našiel "na každom kroku plytvanie". "Ministerstvo financií malo strážiť verejné financie, pretože sú to peniaze občanov," podotkol.
Na rezorte však našiel faktúry hovorkyne opozičnej strany Smer-SD či organizovanie rôznych "cestovateľských výletov", keď zamestnanci išli na trojdňové služobné cesty, pričom pracovný program bol trojhodinový. Ministerstvo tiež pripravovalo projekty. "Zle pripravené a predražené projekty, tieto zmluvy preveruje tak ministerstvo, ako aj Najvyšší kontrolný úrad," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies