Nechal som sa testovať na drogy, výsledok bol negatívny

NETKY.SK • 14 September 2010, 06:53 • 2 min
Nechal som sa testovať na drogy, výsledok bol negatívny

Nechal som sa testovať na drogy, výsledok bol negatívny

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) sa po výrokoch lídra Smeru-SD Roberta Fica (Smer-SD) nechal v Centre pre liečbu drogových závislostí testovať na drogy. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že ich výsledky boli negatívne.
Sulík tak reagoval na Ficov výrok, ktorý poslancom SaS odkázal, aby už skončili "s týmito kokaínovými večierkami". "Požiadal som aj o test na kokaín, ktorý odhalí, či som za posledný mesiac užil túto drogu. Aj ten bol negatívny. Nikdy v živote som kokaín neužil," deklaroval šéf NR SR. Podľa neho sa takémuto testu môže podrobiť ktorýkoľvek člen SaS, Fico len musí povedať mená. Tvrdí, že šéf Smeru-SD zašiel priďaleko a veľmi výrazne opustil politickú kultúru.
Prvý muž zákonodarného zboru tiež vyhlásil, že problém s testovaním sa na drogy nemá ani minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS). Práve o ňom sa v kuloároch hovorilo, že dekriminalizáciu marihuany, ktorú mala SaS v programe, vehementne obhajoval preto, lebo je na tejto ľahkej droge závislý. "Nemá žiaden problém, no na rade je Fico," podotkol.
Predseda SaS však nepodá na Fica trestné oznámenie a ani nebude žiadať ospravedlnenie. Len chce, aby sa podrobil testu na detektore lži a odpovedal tam na otázku, či hlas na známej nahrávke je jeho. "Poskytnem mu kontakt na spoločnosť, ktorá má detektor lži. Celé to nestojí viac ako 400 eur, som pripravený mu to uhradiť. Ak sa testu nepodrobí alebo ak sa ukáže, že hlas je jeho, je pre mňa podvodník a klamár, ktorý sa do NR SR dostal protizákonne a nemá v nej čo hľadať," povedal.
Sulík pripomenul, že Fico sa o nahrávke, kde jemu podobný hlas hovorí o paralelnom financovaní strany, vyjadril, že takú vyrobí za tri minúty. "To mu verím, dokonca mu verím, že túto nahrávku v dĺžke 65 sekúnd spraví kedykoľvek presne za 65 sekúnd, no on je zároveň jediný na svete, kto to v takejto dokonalej podobe dokáže," konštatoval. Fica obvinil, že na založenie a vybudovanie strany Smer zobral od sponzorov a použil v rozpore so zákonom takmer 300 miliónov korún.
Strana Smer-SD nebude podľa jej hovorkyne Silvie Glendovej na Sulíkove vyjadrenia reagovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies