Ivan Harman zhodnotil svoje pôsobenie vo funkcii primátora

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:11 • 2 min
Ivan Harman zhodnotil svoje pôsobenie vo funkcii primátora

Ivan Harman zhodnotil svoje pôsobenie vo funkcii primátora

slovakia

left justify in out

img

Úradujúci žilinský primátor Ivan Harman (SDKÚ-DS) zhodnotil na dnešnej tlačovej konferencii svoje takmer štvorročné pôsobenie vo funkcii. Zároveň oficiálne oznámil rozhodnutie uchádzať sa opätovne o dôveru Žilinčanov v blížiacich sa komunálnych voľbách.
„Prvé mesiace boli výrazne ovplyvnené stavom, v ktorom sa mesto i samotný úrad po predchádzajúcom vedení nachádzali. Čakalo nás niekoľko mín v podobe neuhradených faktúr za 90 miliónov Sk a hroziacej nútenej správy. Dnes je všetko uhradené a mesto Žilina je dôveryhodným partnerom,“ skonštatoval s tým, že svoj volebný program s dôrazom na zmenu spôsobu riadenia a správy vecí verejných považuje do veľkej miery za splnený.
„Počas celého obdobia som sa cítil byť zaviazaný aj vízii Za krajšiu Žilinu, ku ktorej som sa prihlásil už pred voľbami v roku 2006. Zdôrazňujem to najmä v súvislosti s nedávnym čisto politickým odchodom nezávislých mestských poslancov z klubu SDKÚ-DS. Zodpovednosť vládnutia sa ukáže práve v zložitých situáciách, kedy treba prijímať aj nepopulárne opatrenia a rešpektovať pravidlá aj vtedy, keď nám nevyhovujú,“ pokračoval Harman.
Zároveň priznal nespokojnosť s obmedzenou schopnosťou radnice ovplyvňovať usmerňovanie výstavby v súvislosti s dvoma často medializovanými projektmi Aupark a Mirage. Mesto bez možnosti zastavenia stavby podľa neho využilo všetky kontrolné nástroje na ovplyvnenie dopadu týchto súkromných investícií na jeho život a vzhľad. „Za absurdnú považujem skutočnosť, že štátne orgány alebo súdy môžu rozhodovať tak zásadne proti inej zložke štátu, samospráve,“ zdôraznil.
Harman vymenoval aj množstvo zrealizovaných investičných akcií. „Najviac som však spokojný, že sa nám podarilo vniesť do orgánov mesta transparentný systém a profesionalitu, otvorenosť voči občanom, neustálu komunikáciu s nimi. Monológ sa zmenil na dialóg, aroganciu vystriedala slušnosť a otvorenosť,“ dodal žilinský primátor s tým, že v mnohých oblastiach budú zavedené systémové zmeny zárukou kontinuity.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies