Novým prezidentom Policajného zboru sa stal Jaroslav Spišiak

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:02 • 2 min
Novým prezidentom Policajného zboru sa stal Jaroslav Spišiak

Novým prezidentom Policajného zboru sa stal Jaroslav Spišiak

slovakia

left justify in out

img

Novým prezidentom Policajného zboru  (PZ) SR sa stal jeho bývalý viceprezident Jaroslav Spišiak. Informoval o tom dnes minister vnútra Daniel Lipšic (KDH).
Lipšic sa rozhodol vymenovať Spišiaka, "pretože boli po ňom vždy výsledky". Za priority minister stanovil polícii boj proti organizovanému zločinu a korupcii. "Polícia musí byť apolitická a nie nestranná, vždy musí byť na strane slušných ľudí," povedal Lipšic. "Je rozdiel medzi tým, keď slušný človek nemá kompletnú lekárničku v aute a cestným pirátom," dodal. Podľa Lipšica polícia bude mať rozviazané ruky, aby žiadna skupina, strana ani loby nestála nad zákonom.
"Nezostávalo mi nič iné len ponuku prijať, ak by som ju neprijal, tak by som sa celý život len trápil a ja sa trápiť nechcem, nech sa trápia iní, tí čo si to zaslúžia," uviedol dnes Spišiak. Jeho budúci spolupracovníci pôsobia podľa neho v súčasnosti v civilnom sektore a sú to bývalí policajti. "Sú ochotní vzdať sa svojich dôchodkov v prospech policajnej práce," poznamenal.
Spišiak zatiaľ nepovedal, kto bude prvým a druhým viceprezidentom polície. Policajný zbor zatiaľ vedie jeho 2. viceprezident Michal Kopčik. Bývalý prezident PZ Ján Packa a 1. viceprezident Stanislav Jankovič odišli podľa Lipšica zo zboru 17. júla. Kopčik zostane vo svojej funkcii, kým nebude vymenovaný jeho nástupca.
Minister Lipšic dnes uviedol, že prípad Hedvigy Malinovej, v súčasnosti Žákovej, dá preveriť inšpekcii ministerstva vnútra. Dodal, že ukončiť trestné stíhanie v tejto kauze bude veľmi ťažké a je znepokojený, ako dlho sa týmto prípadom zaoberá prokuratúra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies