Je dobre, že Matovič informoval o ponuke, nemyslím, že bola od Smeru

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 10:01 • 2 min
Je dobre, že Matovič informoval o ponuke, nemyslím, že bola od Smeru

Je dobre, že Matovič informoval o ponuke, nemyslím, že bola od Smeru

slovakia

left justify in out

Budúci poslanec Národnej rady SR za stranu SaS Igor Matovič spravil dnes dobre, keď v rozhovore pre spravodajský server Aktuálne.sk informoval o ponuke na "obrovský balík peňazí". Novinárom to dnes povedal líder strany Richard Sulík.
Za tento úplatok mal spolu s ďalšími troma poslancami z hnutia Obyčajní ľudia nepodporiť rodiacu sa vládnu koalíciu a vyvolať tak predčasné voľby. Sulík zároveň potvrdil, že Matovič mu povedal "o tom, akú dostal ponuku, od koho a že ju samozrejme neprijmú".
Ponuka išla podľa Sulíka cez viacerých ľudí, pričom jej iniciátora nepozná a nechce o ňom ani špekulovať. Na otázku, či za tým stojí strana Smer-SD, líder SaS odpovedal: "Nie, to by som netvrdil".
Matovič nebude podľa neho podávať trestné oznámenie, keďže celá ponuka sa odohrala len v ústnej rovine a dokazovanie by bolo "na dlhé lakte". "Myslím si, že týmto zverejnením by už mohol byť pokoj a snáď to prispeje k politickej kultúre," dodal Sulík.
Matovič v rozhovore pre Aktuálne.sk informoval, že ponuku na úplatok mal dostať v stredu 23. júna. "Bolo mi povedané, že je to ponuka z podnikateľských kruhov. Podľa sumy, ktorú je niekto ochotný zaplatiť za druhý pokus vo voľbách, niekomu veľmi záleží, aby sa opäť mohol dostať ku korytu," uviedol v online rozhovore. Odpovedal tak na otázku čitateľa, či je pravda, že dostali ponuku zo Smeru-SD počas Ficovho pokusu o zostavenie vlády.
Spôsob ponuky ani presnú sumu nešpecifikoval. Podľa jeho slov sa pohybuje od 3,3 do 33,3 milióna eur. Určená bola celej štvorici, ktorá sa do parlamentu prekrúžkovala z posledných miest kandidačnej listiny SaS. Štvrtinu peňazí mali dostať hneď, zvyšok po vyhlásení predčasných volieb. Voči pokušeniu je 37-ročný podnikateľ podľa jeho slov imúnny. Pred štyrmi rokmi majetok v hodnote niekoľko miliónov eur prepísal na manželku.
Volebná líderka SDKÚ-DS a budúca predsedníčka vlády SR Iveta Radičová reagovala, že o spomínanej ponuke nemá informácie. "Zdá sa mi to absurdné. Ak je to pravda, určite to bude riešiť predseda SaS Richard Sulík," povedala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies