V Bratislave sa predstavili ruskí módni tvorcovia

NETKY.SK • 10 Február 2011, 08:40 • 2 min
V Bratislave sa predstavili ruskí módni tvorcovia

V Bratislave sa predstavili ruskí módni tvorcovia

slovakia

left justify in out

img

V Ruskom centre vedy a kultúry (RCVK) v Bratislave sa dnes večer predstavila skupina mladých talentovaných módnych tvorcov z Ruska. Do hlavného mesta si odskočili z Viedne, kde sa v týchto dňoch koná týždeň Ruskej módy v Rakúsku.
"V Bratislave sme po prvýkrát, máme za sebou 27 módnych festivalov, ktoré sa nazývajú Dni ruskej módy v Európe. Naše prehliadky sa konali v Paríži, dvakrát sme spolupracovali s Pierrom Cardinom, boli sme v Cannes, Štrasburgu, Bruseli, Berlíne, Baden-Badene, Prahe," uviedla pre TASR Valentína Meľniková, ktorá je nielen autorkou a organizátorkou projektu Dní ruskej módy v Európe, ale sama sa každoročne prezentuje na podujatí vlastnou tvorbou. Meľniková sa móde venuje 17 rokov, robí spoločné prehliadky s Vjačeslavom Zajcevom a aj na Slovensku vzbudila obdiv jej kolekcia modelov, ktorú predstavila pod názvom Sviatok.
Ukážky zo svojej najnovšej tvorby - exkluzívne modely z kože a kožušín, peleríny, elegantné večerné róby, ale aj dámske šaty a kostýmy, originálne doplnky ďalej odprezentovali Viera Čerepová (držiteľka zlatej medaile a certifikátu Pierra Cardina za rok 2009) s kolekciou Avantgarda, Jelena Batinič s kolekciou Nostalgia.
Návrhárka prestížneho salóna MechDizajn Marína Sultašová sa predstavila výberom z tvorby, ktorá dostala názov Kožušinová feéria. Originálne kúsky z "chaotických" kúskov materiálov, ktoré zvýrazňujú pôvab ženskej postavy a napomáhajú k tomu, aby bola vizuálne záhadnou, predviedla Jekaterina Kurepina.
Najmladšou zo skupiny módnych tvorcov z Ruska bola Jekaterina Tkačeva. V jej tvorbe dominujú elegantné kostýmy. V RCVK predstavila časť zo svojej kolekcie v štýle elegancia - šik móda, ktorú vytvorila v symbióze jednoduchosti spolu s objemnosťou dotvorenou imitáciami z kožušín a páperia.
Večer Ruskej módy v Bratislave spríjemnila Jelena Vagner. Pod týmto umeleckým menom pozná od roku 1994 nezávislú ruskú novinárku Galinu Fedosjejevovú nielen Rusko, ale celá Európa. Vagner býva pravidelným čestným hosťom prestížnych módnych prehliadok najmä v Paríži.
O finále podujatia sa postarala tvorivá dielňa BeGem. Tvorcovia tohto zoskupenia sa už trikrát s obrovským úspechom predstavili na Russian Fashion Week a na Summer Fair Moscow. V Bratislave predviedli ukážky zo svojich kolekcií, v ktorých prevládajú pôsobivé dámske šaty a večerné róby. Vo výbere, ktorému dali názov Kvet Moskvy, rezonovali jasné farby, prirodzené línie, príjemné materiály a dekoratívne prvky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies