Do kín prišli Zodi a Tehu: Princovia púšte, ich dobrodružnú cestu si užije celá rodina!

NETKY.SK • 20 Máj 2023, 11:38 • 2 min
Do kín prišli Zodi a Tehu: Princovia púšte, ich dobrodružnú cestu si užije celá rodina!

Do kín vstúpil pred víkendom rodinný film, ktorý rozpráva o výnimočnom putovaní nepravdepodobnej dvojice hrdinov. Odvážny chlapec a nadané ťavie mláďa sa spoločne vydajú za cieľom, ktorý sa môže zdať nad ich sily. Drsná púštna krajina, ale aj nekalé ľudské úmysly im budú tvoriť prekážky. My môžeme práve teraz zistiť, či sa im podarí ich prekonať. Na filmové plátna dorazili Zodi a Tehu: Princovia púšte!

slovakia

left justify in out

Dvanásťročný Nomád Zodi objaví v púšti osirelé ťavie mláďa. Tehu sa stane jeho najlepším priateľom a verným spoločníkom. Zodi sa od veterinárky dozvie, že Tehu je rodený bežec a môže kmeňu priniesť značný obnos peňazí. Aby svojho zvieracieho kamaráta ochránil pred podlým obchodníkom, a zároveň pomohol svojim ľuďom, vydá sa Zodi s Tehuom na dlhočiznú cestu naprieč Saharou. Smerujú na najväčšie ťavie preteky na svete, ktoré im obom môžu zmeniť život.

img

O réžiu snímky sa postaral francúzsky režisér Eric Barbier. Na konte má oceňované filmy Prísľub úsvitu či Malá krajina, v ktorých sa publikum taktiež vydalo na horúci africký kontinent. Tentoraz sa však skúsený filmár postavil pred výzvu ešte väčšiu, ako je len africké podnebie. Keď sa vraví, že s detskými a zvieracími hercami bývajú pred kamerou najväčšie problémy, pri ústrednej dvojici hrdinov svojej novinky to tvorcovia nemuseli mať jednoduché. Predstavitelia Zodiho aj Tehua však podávajú vo filme úžasné výkony a počas ich spoločného putovania naprieč Saharou až do ďalekého Abu Dabí si bez najmenších pochýb získajú srdcia divákov. O hudbu sa postaral obľúbený spevák a skladateľ Mika, ktorý si prácu na tomto projekte nevie vynachváliť.

img

Roky som sníval o tom, že raz zložím hudbu pre film, takže keď ma režisér Eric Barbier požiadal, aby som pripravil soundtrack k jeho novému filmu, okamžite som si sadol vo svojom aténskom byte k scenáru a ten bol výborný!“ spomína Mika na moment, kedy povedal spolupráci svoje áno. Dlhé týždne potom študoval lokálnu hudobnú tvorbu a robil prieskum spoločne s muzikológom, než sa pustil do skladania. Výsledok jeho práce si môžete pozrieť v kinách už v týchto dňoch.

Zodi a Tehu: Princovia púšte ponúkajú na filmových plátnach poriadnu dávku dobrodružstva aj dojatia, ktoré si spoločne s unikátnymi hrdinami užije celá rodina. Dobrodružnú snímku o odvahe a sile priateľstva prinášajú slovenským divákom a diváčkam spoločnosti Continental film a FOXX MEDIA GROUP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies