Zvýšený dopyt v Číne podporil vlani tržby aj zisk módnej značky Burberry

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 18:30 • 2 min
Zvýšený dopyt v Číne podporil vlani tržby aj zisk módnej značky Burberry

LONDÝN - Britská módna značka Burberry oznámila za minulý obchodný rok rast tržieb aj zisku, k čomu prispelo zotavenie dopytu po luxusných výrobkoch v Číne.

slovakia

left justify in out

Britská módna značka Burberry oznámila za minulý obchodný rok rast tržieb aj zisku, k čomu prispelo zotavenie dopytu po luxusných výrobkoch v Číne. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a portálu MarketWatch.

 

Módny dom známy výrobkami s typickým károvaným vzorom vykázal za obchodný rok 2022/2023, ktorý sa skončil 1. apríla, upravený prevádzkový zisk na úrovni 634 miliónov libier (729,62 milióna eur). V porovnaní s predchádzajúcim obchodným rokom to znamená rast o 21 %. Prekonal tak odhady analytikov, ktorí očakávali upravený prevádzkový zisk na úrovni 621 miliónov libier. Tržby sa zvýšili z 2,83 miliardy na 3,09 miliardy libier, čo bolo približne v súlade s očakávaniami analytikov. Tí počítali s tržbami na úrovni 3,1 miliardy libier.

 

Výrazne vzrástli tržby z predaja kožených výrobkov, a to o 12 %, pričom len za posledný kvartál rast tržieb v tejto kategórii dosiahol 15 %. Veľkou mierou výsledky podporil kľúčový čínsky trh, ktorý sa vo 4. štvrťroku skončeného obchodného roka podieľal na celkovom objeme tržieb 30 %. Spoločnosti sa darilo aj v Európe, kde sa tržby vo 4. kvartáli zvýšili medziročne o 27 %, k čomu prispel zvýšený prílev turistov z Blízkeho východu a Ameriky. (1 EUR = 0,86895 GBP)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies