Japonsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,4, hlásia ľahšie zranených

NETKY.SK • 11 Máj 2023, 10:05 • 2 min
Japonsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,4, hlásia ľahšie zranených

TOKIO - Okolie japonského hlavného mesta Tokio zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie s magnitúdou 5,4. Podľa vyjadrení miestnych predstaviteľov niekoľko ľudí utrpelo ľahšie zranenia a otrasy spôsobili i menšie škody na majetku.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia bolo v prefektúre Čiba juhovýchodne od Tokia, uviedla Japonská meteorologická agentúra. V súvislosti s otrasmi nebolo vydané varovanie pred vlnami cunami. Počas zemetrasenia utrpeli zranenia minimálne štyria ľudia a niektoré železničné spoje boli zrušené alebo mali meškanie, píše japonská tlačová agentúra Kjódo.

 

Agentúra AP pripomína, že Japonsko je jednou z krajín, ktoré sú najviac náchylné na výskyt zemetrasení. Ničivé zemetrasenie a následné cunami, ktoré Japonsko zasiahlo v roku 2011, spôsobilo haváriu v atómovej elektrárni Fukušima.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies