Námestník ministra spravodlivosti v Poľsku vyzýva na obnovenie trestu smrti

NETKY.SK • 9 Máj 2023, 16:45 • 2 min
Námestník ministra spravodlivosti v Poľsku vyzýva na obnovenie trestu smrti

VARŠAVA - Námestník poľského ministra spravodlivosti Marcin Romanowski žiada, aby sa v Poľsku znovu zaviedol trest smrti. Udeľovať by sa mal podľa neho za spáchanie tých najbrutálnejších zločinov.

slovakia

left justify in out

Námestník poľského ministra spravodlivosti Marcin Romanowski žiada, aby sa v Poľsku znovu zaviedol trest smrti za spáchanie "najbrutálnejších zločinov". TASR o tom informuje na základe utorňajšej správy agentúry PAP.

 

Romanowski sa vyjadril v reakcii na úmrtie osemročného chlapca, ktorý v pondelok zomrel v dôsledku popálenín, aké mu zapríčinil jeho nevlastný otec. Chlapec bol niekoľko týždňov hospitalizovaný, pričom lekári sa mu snažili zachrániť život tak, že ho uviedli do umelého spánku. "Podporujem obnovenie trestu smrti za najbrutálnejšie zločiny. Akýkoľvek iný trest je nepochybne nespravodlivý. Trest smrti je nielen účinným odstrašujúcim prostriedkom, ale aj spravodlivým trestom," povedal Romanowski.

 

Zákaz trestu smrti v EÚ označil Romanowski za "absurdný" a dodal, že on sám je za to, aby sa od neho upustilo. Poľsko oficiálne zrušilo trest smrti 1. septembra 1998. V roku 2013 ratifikovalo protokol k Európskemu dohovoru o ľudských právach, ktorým sa trest smrti zakazuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies