Ďalší podvod s kryptomenami, žena prišla o 3400 eur

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 13:08 • 2 min
Ďalší podvod s kryptomenami, žena prišla o 3400 eur

BRATISLAVA - Polícia rieši elektronický podvod, pri ktorom prišla poškodená o 3400 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

slovakia

left justify in out

Podvodníčka mala telefonicky kontaktovať poškodenú s informáciou, že má na účte s kryptomenou 8500 eur. Poradila jej, ako sa môže dostať k našetreným peniazom, a poškodenej následne zaslala cez sociálnu sieť odkaz na aplikáciu. "Poškodená si aplikáciu stiahla, vyplnila podľa pokynov všetky údaje a následne zistila, že jej z účtu odišlo postupne 2650 eur," priblížila Šimková. V priebehu ďalšieho dňa poškodenej odišlo z účtu ďalších 750 eur.

 

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby boli obozretní, nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú a požadujú údaje k bankovým službám. "Raďte sa, pýtajte sa, či už známych, pracovníkov v bankách alebo na iných úradoch a miestach, ak si nie ste istí," poradili policajti. Zároveň odporučili pri podozrivých volaniach okamžite prerušiť hovor a za žiadnych okolností neposkytovať žiadne údaje z platobnej karty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies