V Kolumbii zatkli Slováka, jedného z najhľadanejších ľudí v Európe

NETKY.SK • 15 Marec 2023, 10:12 • 2 min
V Kolumbii zatkli Slováka, jedného z najhľadanejších ľudí v Európe

BOGOTA - Údajného priekupníka s drogami zo Slovenska Michala P. zatkla kolumbijská polícia uplynulú nedeľu v meste Cartagena. Ako upozorňuje denník El Colombiano, v Európe po tomto 28-ročnom mužovi pátrali v štyroch krajinách, na muške ho mal aj Interpol a išlo o jedného z najhľadanejších ľudí na starom kontinente.

slovakia

left justify in out

Podľa Metropolitnej polície z Cartageny podozrivého Slováka dolapili v bytovom dome v štvrti Manga na základe zatykača vydaného Interpolom. V Cartagene sa oficiálne zdržiaval ako turista. Kolumbijská polícia sa rozhodla zakročiť, keďže mala podozrenie, že sa chystá opustiť krajinu. Cartagenské noviny El Universal napísali, že zásah naplánovali v Bogote a na základe súdneho príkazu ho v Cartagene vykonala jednotka kolumbijského Riaditeľstva kriminálneho vyšetrovania a Interpolu.

 

Ako uvádza denník El Tiempo, v Európe tohto muža hľadali od septembra 2022 v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Fungoval údajne v rámci 50-členného kartelu pôsobiaceho v oblasti Bratislavy, Žiliny a Českej republiky. Zodpovedal vraj za dovoz a predaj zakázaných látok, ako napríklad metamfetamínu. Podľa informácií televízie JOJ, ktorá na zatknutie Slováka v Kolumbii upozornila, ho na Slovensku vyšetrovali v rámci prípadu Parketár. Kolumbijské orgány teraz čakajú na žiadosť Slovenska o vydanie zatknutého. Medzitým zisťujú, či v Kolumbii nenadviazal kontakty s miestnymi drogovými skupinami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies