Sladká hravá veda bude v sobotu na Smolenickom zámku

NETKY.SK • 3 Marec 2023, 10:00 • 2 min
Sladká hravá veda bude v sobotu na Smolenickom zámku

SMOLENICE - Na Smolenickom zámku pri Trnave pripravujú na sobotu (4.3.) podujatie Sladká hravá veda. Rodiny s deťmi sa môžu interaktívnou a zábavnou formou vzdelávania dozvedieť množstvo poznatkov z chémie, fyziky a histórie, ktoré im budú prezentovať priamo odborníci Slovenskej akadémie vied (SAV). Informuje o tom riaditeľka Kongresového centra SAV Smolenice Ľubica Záborská na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Sladkú vedu pripravili v spolupráci s viacerými ústavmi SAV. Ústav polymérov predstaví šou Farebná tanečnica a Tancujúce kvapky, Ústav materiálov a mechaniky strojov predvedie svoju Zázračnú továreň na cukríky. Odborníci z Chemického ústavu vypustia Dúhové motýle a prezradia, ako sa mieša Chemický semafor alebo pripravuje Slonia pasta.

 

img

 

Prednášku o živote na hradoch a zámkoch v ranom novoveku ponúkne Historický ústav a vedci z Ústavu pre výskum srdca porozprávajú zaujímavosti o ľudskom srdci a ukážu, ako si zmerať tlak. Otvorené bude od 11.00 do 16.00 h, na dolnom nádvorí zámku sa bude súbežne konať burza knižiek Zámocký knihotoč. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies