Poslanci venovali Pavlovi Demitrovi minútu ticha

NETKY.SK • 8 September 2011, 18:44 • 2 min
Poslanci venovali Pavlovi Demitrovi minútu ticha

Poslanci venovali Pavlovi Demitrovi minútu ticha - Politika Minútou ticha si dnes poslanci Národnej rady SR uctili pamiatku slovenského hokejistu Pavla Demitra, ktorý zahynul pri leteckom nešťastí v Rusku. Minúta ticha pre jedného z najlepších hokejistov,

slovakia

left justify in out

img

Minútou ticha si dnes poslanci Národnej rady SR uctili pamiatku slovenského hokejistu Pavla Demitra, ktorý zahynul pri leteckom nešťastí v Rusku. "Minúta ticha pre jedného z najlepších hokejistov, ktorého Slovensko malo. Je to mimoriadne smutná udalosť a myslím, že by sme si ho mali uctiť," povedal predseda parlamentu Richard Sulík.
      Letecká tragédia sa stala v stredu (7.9) poobede neďaleko mesta Jaroslavľ, keď sa lietadlo Jak-42 s posádkou a miestnym hokejovým družstvom Lokomotiv zrútilo krátko po štarte. Medzi hlavné príčiny havárie zdroje uvádzajú najmä technickú poruchu lietadla alebo ľudský faktor. Spomína sa aj nízka kvalita leteckého paliva. Jeho expertíza má byť známa už dnes. Údaj o tom, že by rozbehová dráha na letisku nebola dostatočne dlhá, sa nepotvrdil.
      Nehodu prežili dve osoby - hokejista Alexander Galimov a palubný inžinier Alexander Sizov, obaja sú vo veľmi ťažkom stave. Záchranári už medzitým našli telá všetkých obetí, minimálne 16 z nich sa už podarilo identifikovať.
      Na tragédiu už reagovala aj predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS), ktorá vo vlastnom mene a mene slovenskej vlády adresovala v stredu sústrastný list príbuzným slovenského hokejistu Pavla Demitru. "Pavol bol osobnosťou nielen pre fanúšikov ľadového hokeja, ale aj pre všetkých tých, ktorým ako kapitán národného mužstva daroval pocit hrdosti na to, že sú Slovákmi," uviedla.
      Na tragédiu v stredu (7.9.) reagovali aj lídri vládnych strán, ktorí po rokovaní Koaličnej rady odmietli prísť medzi novinárov. Predseda Smeru-SD Robert Fico sa v tieni týchto udalosti rozhodol zrušiť naplánované vyjadrenie, ktorým chcel reagovať na stanovisko premiérky Radičovej ku kauze Daňového riaditeľstva SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies