Zdravé mrkvové hranolčeky s parmezánom

NETKY.SK • 7 Január 2023, 12:00 • 2 min
Zdravé mrkvové hranolčeky s parmezánom

Hranolky nemusia byť vždy nezdravým nepriateľom. Stačí vedieť, ako si ich správne pripraviť. Skúste našu zdravú alternatívu klasických zemiakových hranolčekov.

slovakia

left justify in out

Suroviny

4 ks mrkva

2 PL rastlinný olej

3 PL strúhaný parmezán

1 KL mleté čierne korenie

1/2 KL soľ

 

Postup

Mrkvy umyjeme (nešúpeme) a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky po celej dĺžke. Každú mrkvu priečne prepolíme a prerežeme pozdĺžne na dve časti. Štvrtiny potom nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky. Hranolčeky posypeme parmezánom, soľou a čiernym korením. Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 20 minút. Podávame ešte teplé s domácim cesnakovým dresingom. 

 

Prajeme dobrú chuť. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies