Finále futbalových majstrovstiev sveta sledovalo vo Francúzsku rekordných 24 miliónov ľudí

NETKY.SK • 19 December 2022, 14:00 • 2 min
Finále futbalových majstrovstiev sveta sledovalo vo Francúzsku rekordných 24 miliónov ľudí

LUSAIL - Finále futbalových MS v Katare sledovalo pri televíznych obrazovkách vo Francúzsku takmer 24 miliónov ľudí. Podľa francúzskej televíznej stanice TF1 je to historický národný rekord.

slovakia

left justify in out

Podiel na trhu predstavoval počas zápasu 81 percent, informovala agentúra DPA. Podľa francúzskych médií rozhodujúci moment finále, keď "Les Bleus" prehrali v jedenástkovom rozstrele, videlo v krajine 29,39 milióna televíznych divákov. Francúzi neobhájili titul majstrov sveta, keď v nedeľu podľahli Argentíne 2:4 v rozstrele, po predĺžení bol stav nerozhodný 3:3. Celosvetové televízne štatistiky zatiaľ nie sú k dispozícii. Podľa oficiálnych dát Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sledovalo zápasy predchádzajúcich MS 2018 v Rusku na celom svete 3,575 miliardy ľudí, finále v Moskve medzi Francúzskom a Chorvátskom (4:2) videlo v televízii 1,12 miliardy divákov. Podľa priebežných informácií by šampionát v Katare mal tieto čísla prekonať, uviedli Sporting News. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies