Chodník k hriňovskému vodopádu Bystrô doplnili o oddychové miesta a ferratovú cestu

NETKY.SK • 21 November 2022, 11:00 • 2 min
Chodník k hriňovskému vodopádu Bystrô doplnili o oddychové miesta a ferratovú cestu

HRIŇOVÁ - Mesto Hriňová zrealizovalo od začiatku jesene 2022 rekonštrukciu turistického chodníka, vedúceho k známej podpolianskej atrakcii – národnej prírodnej pamiatke vodopád Bystrô.

slovakia

left justify in out

S finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo výške 35.240 eur doplnilo oddychové miesta a vybudovalo tiež via-ferratovú cestu. "Cieľom bolo zlepšenie stavu okolia vodopádu, zvýšenie návštevnosti a celkovej podpory rozvoja cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji," informuje mesto na svojej stránke.

 

img

 

Zhotoviteľom diela vrátane projektového zámeru a technickej správy je Pavol Rajčan. Práce na rekonštrukcii turistického chodníka vykonávali zamestnanci mesta Hriňová v spolupráci s CHKO Poľana a dobrovoľníkmi. "Projekt prispel k zatraktívneniu tohto turisticky navštevovaného miesta a vytvoreniu bezpečnej turistickej výstupovej trasy na samotnú Poľanu. Realizácia projektu má potenciál pozitívne prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne Podpoľania," dodáva mesto Hriňová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies