Japonské deti z postihnutých oblastí by mohli prázdninovať na Slovensku

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 11:51 • 2 min
Japonské deti z postihnutých oblastí by mohli prázdninovať na Slovensku

Japonské deti z postihnutých oblastí by mohli prázdninovať na Slovensku

slovakia

left justify in out

img

Japonské deti z oblastí zasiahnutých zemetrasením a cunami budú môcť stráviť prázdniny na Slovensku. Takúto formu pomoci dnes ponúkol minister vnútra Daniel Lipšic veľvyslancovi Japonska Yoshiovi Nomotovi.
      "Ponúkli sme Japonsku, že by sme vedeli počas letných prázdnin zabezpečiť pobyt japonských žiakov v našich zariadeniach, aj by sme ich vedeli dopraviť na územie Slovenska vládnym špeciálom," povedal Lipšic. Dodal, že japonské deti by tým pádom mohli odbremeniť svojich rodičov, ktorí sa podieľajú na rekonštrukcii zasiahnutých oblastí. Počet detí, ktoré by mohli stráviť prázdniny na Slovensku, bude podľa ministra pravdepodobne korešpondovať s kapacitou vládneho špeciálu.
      Japonský veľvyslanec poďakoval za pomoc, ktorú Slovensko krajine doposiaľ poskytlo. Slovenská republika začiatkom apríla poslala do Japonska humanitárny materiál ako stany, spacie vaky a oblečenie v hodnote 143.100 eur a finančnú pomoc vo výške 100.000 eur. Možnosť pre japonské deti stráviť leto na Slovensku sa veľvyslancovi páčila a prisľúbil, že ponuku bude tlmočiť japonskej vláde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies