Podaril sa mu úspech, o ktorom mnohí len snívali, ale oslavoval ho len 15 dní. Aj také veci sa stali Gucciovi Guccimu

NETKY.SK • 26 Október 2022, 10:00 • 2 min
Podaril sa mu úspech, o ktorom mnohí len snívali, ale oslavoval ho len 15 dní. Aj také veci sa stali Gucciovi Guccimu

Stalo sa v roku 1881, že vo Florencii prvý raz zaplakalo chlapča. Rodičia si privinuli bábätko, z ktorého povstal veľký muž, ten, čo stál na prelome, keď sa legendárna značka tvorila.

slovakia

left justify in out

Áno, Guccio Gucci musel kráčať svojou cestou, nešiel v stopách otca, nezaoberal sa koženým tovarom, iné ho lákalo, o inom sníval.

Ešte v rokoch, keď bol mladíkom bez skúseností, nehnusilo sa mu pracovať všelijako, cestoval po veľkých mestách ako Londýn a Paríž a živil sa ako čašník, vrátnik a ani na umývanie riadu nepokrútil hlavou.

 

Pozeral sa

 

Chlapec sa díval, veď na čo iné oči slúžia, keď nie na pozeranie, a tak mu neuniklo, ako si vykračujú bohatí. Nezaujímalo ho ani tak ich sebavedomé vystupovanie viditeľné, napríklad, v hrdo zdvihnutých bradách, skôr sa pohľadom vpíjal do oblečenia. A akú len niesli luxusnú batožinu!

A tak sa milý Guccio učil, nelenil a navrátil sa na rodnú hruď Florencie, kde si otvoril prvý obchod, v ktorom dbal o najmenšie detaily. Pravda, aby dosiahol precíznosť, nemohol byť sám, preto si najal zamestnancov, vynikajúcich a zručných remeselníkov, ktorí vedeli, čo a ako treba.

 

img

 

Úspech

 

Ako všetci dobre vieme, úspešný bol, inak by predsa nevznikol ani článok, ani knihy by sa nenapísali a ani filmy by sa nenatočili. Do povolania si pozval i svojich synov, dohliadal, odovzdával vedomosti a čoskoro, v rokoch, čo nasledovali potom, obchody len pribúdali. Raz v Londýne, potom v Miláne a azda najviac sa preukázala jeho sláva, keď vznikol aj v USA. Guccio sa, nanešťastie, nevytešoval dlho, lebo len čo si získali i amerických zákazníkov, žil iba 15 dní a potom navždy dodýchal.

 

Rodina

 

Guccio Gucci, ktorému už nikto nikdy nevezme česť, že je zakladateľom značky, čo ohúrila všetkých, bol plodný nielen čo sa kariéry týka. Zmienila som už jeho synov, a verte či nie, dokopy ich mal šesť. Štyria z nich nasledovali rodinnú líniu a nenechali zapadnúť otcov odkaz v prachu, radšej sa vlastným úsilím starali o to, aby nech je kdekoľvek, nech jeho duša lieta kamkoľvek, nech je hrdý. A nech vie, že čo vytvoril, zotrvalo ďalej.

 

Parfumy

 

V značke nájdeme nielen módne zákusky, ale smieme sa pokochať aj originálnymi vôňami. Parfumy Gucci si tiež prevzali od ľudí možnosť byť súčasťou príbehov, domovov, spomienok a snov, lebo veď to poznáme, že nastriekať sa vôňou nie je len tak. Má to v sebe oveľa viac, aj nostalgiu, aj nádej do budúcnosti, aj kúsok nálady, ktorú práve máme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies