Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji po niekoľkých týždňoch klesla

NETKY.SK • 17 Október 2022, 17:27 • 2 min
Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji po niekoľkých týždňoch klesla

NITRA - V Nitrianskom kraji po viacerých týždňoch rastu poklesla chorobnosť na chrípku. Uviedol to Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v správe RÚVZ, v priebehu 41. kalendárneho týždňa bolo hlásených celkovo 6409 akútnych respiračných ochorení. "Z toho išlo o chrípku v 522 prípadoch. Predstavuje to pokles chorobnosti chrípky o 11,4 percenta oproti predchádzajúcemu týždňu," informoval RÚVZ. Najviac chorých bolo medzi nula a päťročnými deťmi. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 151 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 55 percent zápalov prínosových dutín, 10,6 percenta zápalov pľúc a 34,4 percenta zápalov stredného ucha. "Ochorenia hlásilo 56 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 40 percent lekárov pre dospelých," doplnil RÚVZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies