V. Tatry: Horskí záchranári pátrajú po nezvestnom Poliakovi, zatiaľ bezvýslene.

NETKY.SK • 4 September 2022, 20:44 • 2 min
V. Tatry: Horskí záchranári pátrajú po nezvestnom Poliakovi, zatiaľ bezvýslene.

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pátrajú po nezvestnom Poliakovi, zatiaľ bezvýslene.

slovakia

left justify in out

Obaja sa mali po túre stretnúť o 17.00 h pri Popradskom plese. "Nezvestný muž podľa slov oznamovateľa odišiel v sobotu Zlomiskovou dolinou na Vysokú a ďalej mal pokračovať cez Kohútik na Rysy. Spojiť sa s ním telefonicky, prípadne ho lokalizovať, nebolo možné, pretože nemal so sebou mobilný telefón," uvádza HZS na svojej stránke. Ešte v noci na nedeľu prehľadali záchranári HZS v súčinnosti s poľskými kolegami z Dračej dolinky steny Vysokej za pomoci dronov, avšak bezvýsledne.
S príchodom nového dňa začali záchranári HZS prehľadávať uvedené lokality zo vzduchu aj pozemne. "Odišli do Bielovodskej doliny, kde začali pozemné pátranie za pomoci psov a v súčinnosti s posádkou leteckých záchranárov prehľadávali plánovanú trasu postupu nezvestného muža," doplnila HZS s tým, že z paluby vrtuľníka v severnej stene Vysokej lokalizovali neurčitý objekt, neskôr sa potvrdilo, že ide o spacák. Príslušníci HZS pátrajúci pozemne prehľadali Ťažkú dolinu a jej záver, Galériu Ganku až po sedlo Váha, kde im s dronmi asistovali poľskí kolegovia. "Pátranie prebiehalo do večerných hodín, nezvestného 57–ročného muža sa zatiaľ nájsť nepodarilo," skonštatovala HZS.
V pátraní budú pokračovať aj nasledujúci deň v súčinnosti s Leteckým útvarom Ministerstva vnútra SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies