Heger: „Fico má na rukách krv nevinných."

NETKY.SK • 30 August 2022, 10:07 • 2 min
Heger: „Fico má na rukách krv nevinných."

BRATISLAVA - Po ministrovi Korčokovi, Jurajovi Krúpovi a Veronike Remišovej sa k včerajším oslavám SNP vo Zvolene, ktoré organizovala strana Smer-SD, vyjadril i predseda vlády Eduard Heger.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti premiér napísal post, ktorý začal slovami: „Smer dnes tlieskal zločincom." Už včera sa Eduard Heger vyjadril pre médiá, že strany Smer a Republika zneucťujú pamiatku SNP. Na oslávach opozičnej strany Roberta Fica vystúpil aj ruský veľvyslanec Igor Bratčikov a zástupca bieloruskej ambasády. Smer sa voči kritike ostro ohradil s tým, že by si prezidentka i predstavitelia vlády mali naštudovať, kto nás vo vojne s Nemeckom oslobodil. 

 

img

 

„Vždy som vedel, čo je Robert Fico zač, ale ani som netušil, kam až môže zájsť. Na vlastných oslavách vo Zvolene prizval ako čestných hostí ruského veľvyslanca Igora Bratčikova a zástupcu bieloruskej ambasády. Spoločne so svojimi straníkmi tlieskali príhovoru ruského veľvyslanca tvrdiac, že takto vyzerá demokracia. Nie, takto vyzerá kolaborácia s vojnovými zločincami, takto sa tlieska prelievaniu krvi nevinných, napísal predseda vlády na sociálnej sieti. 

 

img

 

„Robert Fico a spol. opäť dokázali, kam hodnotovo patria. Mentálne do Sovietskeho zväzu. Ich niekdajšie chválospevy na jadro EÚ sú preč. Všetko zmietol strach z trestov za korupciu a zneužívanie moci. Oporou im je už len fašizmus a kultúra násilia. Ich dnešné "oslavovanie" SNP je hlbokou urážkou pamiatky obetí povstania i všetkých antifašistov na Slovensku. Verejne ho odsudzujem," uzavrel Eduard Heger. 

 

img

 

Smer zorganizoval oslavy vo Zvolene potom, ako po prvýkrát v histórii nebolo umožnené verejnosti zúčastniť sa na oficiálnych oslavách SNP v Banskej Bystrici. Rezort obrany to odôvodnil potrebou zvýšenej bezpečnosti kvôli vojne na Ukrajine. Do Banskej Bystrice neboli pozvaní žiadni zástupcovia Ruska, ani Bieloruska.

 

Zo sveta: Po Ukrajine chce Biden začať vyzbrojovať aj Taiwan



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies