Nórsky kráľovský pár zaželal I. Gašparovičovi skoré zotavenie

NETKY.SK • 23 Február 2011, 13:23 • 2 min
Nórsky kráľovský pár zaželal I. Gašparovičovi skoré zotavenie

Nórsky kráľovský pár zaželal I. Gašparovičovi skoré zotavenie

slovakia

left justify in out

img

Úspešnú a rýchlu rekonvalescenciu zaželal prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi po výmene kĺbu za umelý aj nórsky kráľovský pár. Jeho slová tlmočil slovenský veľvyslanec v Nórsku Dušan Rozbora. TASR o tom dnes informoval hovorca prezidenta Marek Trubač.
      "Okrem iného spomenul aj to, že októbrová návšteva nórskeho kráľovského páru na Slovensku má stále veľmi dobrú odozvu a bola mimoriadne úspešná. O svoje hodnotenia a dojmy z nej sa podelil kráľ Harald V. s kráľovnou Sonjou v Kráľovskom paláci, kde sa 17. februára uskutočnila tradičná výročná recepcia. Počas nej odzneli aj také hodnotiace výrazy ako fantastická," doplnil Trubač.
      Kráľ Harald V. mal tiež vyjadriť potešenie, že na obnovu historických pamiatok sa účelne využívajú prostriedky z finančných mechanizmov Nórska a EHP. "Kráľovnú Sonju veľmi potešila okrem iného i návšteva galérie Danubiany."
      Nórsky pár navštívil Slovensko vlani v októbri. Bola to jeho jediná zahraničná cesta v roku 2010 a zároveň prvá historická návšteva SR, pripomenul Trubač.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies