Remišová: „Takto sa kradlo za Smeru, takto sa pracuje za nás."

NETKY.SK • 17 August 2022, 07:49 • 2 min
Remišová: „Takto sa kradlo za Smeru, takto sa pracuje za nás."

BRATISLAVA - Predsedníčka strany Za ľudí sa na sociálnej sieti vyjadrila k čerpaniu eurofondov.

slovakia

left justify in out

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová, ktorá býva často kritizovaná práve za eurofondy, sa rozhodla obhájiť svoju prácu na ministerstve. 

 

„Keď nastupovala naša vláda v marci 2020, malo Slovensko vyčerpanú len necelú tretinu z celého eurofondového balíka. A to po viac ako 6 rokoch čerpania!" začala Remišová. 

 

img

 

„Preto sme okamžite po nástupe v eurofondoch rozbehli zásadné zmeny, ale museli sme rátať s obmedzeniami, aké dohodla s Bruselom ešte bývalá vláda. Čiže veľa programov, komplikovaná štruktúra, obrovská byrokracia... A k tomu, samozrejme, aj stovky miliónov, ktoré sú ohrozené pre chyby a podvody, ku ktorým za vlád Smeru dochádzalo. Práve na to poukazuje aj najnovšia správa Najvyššieho kontrolného úradu," pokračovala ministerka. 

 

img


Ďalej Remišová uviedla: „My sme zmenili, zjednodušili a sprehľadnili, čo sa dalo, a výsledok je tu. Za 2 roky Slovensko vyčerpalo taký objem eurofondov ako za Smeru trvalo vyčerpať 6 rokov. V Integrovanom regionálnom operačnom programe, ktorý mám na starosti ako ministerka investícií, sme už tretíkrát po sebe neprišli ani o jediné euro a plán čerpania pre tento rok sme splnili už v júni. Pritom za Smeru to bol jeden z najproblematickejších programov. My sme rozbehli a zachránili stovky projektov pre obce, mestá aj kraje – od nových škôl, škôlok, opravy ciest až po budovanie cyklotrás či zariadení sociálnych služieb."

 

img


V závere svojho vyhlásenia ministerka pripojila aj odkaz pre ostatných ministrov z vlády Eduarda Hegera: „V našom regionálnom programe sme spravili poriadok. Je však zodpovednosťou každého ministra, ktorý riadi niektorý z ďalších eurofondových programov, aby zlepšil svoje čerpanie. Či už ide o programy pod ministerstvom životného prostredia, vnútra, dopravy, práce alebo pôdohospodárstva."

 

Zo sveta: Zelenskyj: „O vojne som vedel dopredu, ľudí som nevaroval, aby neušli."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies