Slovenská speváčka Rabada prichádza s novým albumom

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 14:35 • 2 min
Slovenská speváčka Rabada prichádza s novým albumom

BRATISLAVA - Talentovaná Veronika Rabada vydáva nový album Sukne.

slovakia

left justify in out

Album vznikal počas dvoch rokov koronových opatrení, prevažne v čase, keď nebolo možné koncertovať. Oproti debutovému albumu Lúka sa Veronika s kapelou rozhodla viac sústrediť na živé hranie muzikantov a zvuk originálnych nástrojov. Je to hlavne zásluhou aranžérov a hudobných producentov albumu Michala Brandysa a Gabriela Silvaya, ktorí sa spolu masteringom Romana Šoltysa podpísali pod nový a výrazný zvuk albumu.

 

 

Nový album začína vznikať prakticky hneď, keď je ten predošlý hotový. Už počas dokončovania prichádzajú nápady, ktoré by mohli byť na novom albume. Proces jeho prípravy je vždy dlhý a nápady sa postupne triedia, upravujú, niektoré sa zavrhnú, potom sa zas vrátia, a kým sa začne nahrávať, dostanú mnoho podôb. Na albume Sukne sa výrazne podpísali zanietenosť a hudobné majstrovstvo všetkých tvorcov, muzikantov a hostí, za čo sa im chcem veľmi pekne poďakovať,” povedala o vzniku nového albumu Veronika.

 

Mohlo by vás zaujímať: TIP NA KNIHU Milan Lasica a Július Satinský – Ako vzniká sliepka

 

img

 

Album nahrávala postupne v štyroch štúdiách Klakson, Domcheck, Perina a Musicology. Okrem stálych spoluhráčov, ktorými sú Michal Brandys, Gabriel Silvay, Adrián Polovka, Martin “Miťo”  Samuely, Martin Kočiš a Daniel Kočiš, sa na ňom podieľali aj hostia.

 

Piesne obohatill cimbalista Mykhaylo Zakhariya, Adrián Harvan, ktorý rozpísal party pre dychovú sekciu a sláčikové kvarteto, Martin Husovský, ktorý nahral klavír, gitarista Braňo Kociov, kontrabasista Martin Gašpar. Ale i Symfonický orchester RTVS s dirigentom Adriánom Kokošom a Pavol Jeňo, ktorý nahrával trúbky a flauty.

 

img

 

 

Na albume Sukne sa nové autorské piesne prirodzene prelínajú s úpravami tradičných slovenských, srbských, rómskych a rusínskych ľudových piesni. Významné miesto medzi nimi zaujímajú a capella verzia rusínskej piesne Oj verše, mij verše s hosťujúcim speváckym zborom Romana Sladkopevca a pocta slovenskej ľudovej piesni Červené jabĺčko, ktorá je zároveň aj poctou slovenskej herečke a speváčke Zore Kolínskej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies