VIDEO: Oslava Dňa nezávislosti sa zmenila na masaker. Muž strieľal do ľudí. Niekoľkých zabil

NETKY.SK • 5 Júl 2022, 08:15 • 2 min
VIDEO: Oslava Dňa nezávislosti sa zmenila na masaker. Muž strieľal do ľudí. Niekoľkých zabil

WASHINGTON - Americká polícia zadržala podozrivého v prípade hromadnej streľby, pri ktorej v pondelok na predmestí Chicaga zahynulo najmenej šesť ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

Polícia v meste Highland Park, kde došlo k streľbe počas osláv Dňa nezávislosti USA, oznámila, že 22-ročného Roberta "Bobbyho" Crima III zadržali po krátkom prenasledovaní jeho auta niekoľko kilometrov od miesta činu.

 

 

Vo vyhlásení o jeho zadržaní však uviedla, že Crimo je „považovaný za zodpovedného“ za krvavý čin.

 

Útočník predpoludním miestneho času, krátko po začiatku slávnostného sprievodu pri príležitosti Dňa nezávislosti, spustil streľbu a zabil najmenej šesť ľudí. Zranenia utrpelo ďalších vyše 30 osôb. Podľa lekára z neďalekej nemocnice ošetrili 25 ľudí so strelnými zraneniami vo veku 8 až 85 rokov.

 

 

Polícia našla na mieste činu poloautomatickú pušku. Úrady predtým uviedli, že útočníkom bol beloch nižšieho vzrastu vo veku 18 až 20 rokov. Na sprievod strieľal zrejme zo strechy jednej z okolitých budov. Motív činu nie je známy.

 

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Muž zabíjal bez rozmyslu. Kto boli jeho obete?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies