REPORTÁŽ z Lovestream festivalu: No Name sa stretli s bubeníkom Red Hot a Inekafe prezradili názov nového albumu!

NETKY.SK • 18 Jún 2022, 17:00 • 2 min
REPORTÁŽ z Lovestream festivalu: No Name sa stretli s bubeníkom Red Hot a Inekafe prezradili názov nového albumu!

BRATISLAVA - Nový bratislavský festival Lovestream s nadupaným lineupom si užilo vyše 30-tisíc fanúšikov! Netky na trojdňovej megaakcii nemohli chýbať. Exkluzívne sme sa dostali ku kapele Lucie a vyspovedali sme všetkých jej členov! No Name nám prezradili, že sa stretli s bubeníkom Red Hot Chili Peppers. A Inekafe neudržali tajomstvo a ako prví sme sa dozvedeli o ich pripravovanom albume!

slovakia

left justify in out

 

Tri dni hudby a svetových aj domácich hviezd – to bol festival Lovestream na Národnom futbalovom štadióne Tehelné pole v Bratislave! Prvý deň festivalu sa predstavili česko-slovenskí interpreti Heľenine oči, Čechomor a obľúbenci Kryštof. Legendárna skupina Lucie práve v Bratislave odštartovala letné turné.

 

„Toto leto bude nabité, hneď zajtra ideme ďalej, máme takmer 20 koncertov po Čechách, na Morave a na Slovensku. U vás hráme aj na veľkom festivale Topfest, veľmi sa tešíme,“ hovorí David Koller z Lucie.

 

Kapela Lucie predviedla hodinovú šou v podaní dvoch bubeníkov a megahity Amerika, Šrouby do hlavy či Sex je náš. „Máme novinku – fotoknihu, ktorá sa volá Fotografity a stojí za to. Je veľmi ťažká, váži ako malé bábätko. Okrem letných koncertov chystáme teraz aj jedinečné symfonické turné. Je to pre nás doslova sviatok. Aranžmány na koncert nám napísal dirigent a skladateľ Kryštof Marek, je sa na čo tešiť,“ dodáva Michal Dvořák.

 

img

 

Čerešničkou večera bol koncert domácej skupiny IMT Smile, ktorá dostala do varu všetkých návštevníkov festivalu. Celý štadión spieval hity Sokoly, Nepoznám či Ľudia nie sú zlí.  „Hralo sa nám pekne. V Bratislave sme hrali na štadióneprvýkrát. Veľmi sme sa na to tešili a snažili sme sa pripraviť taký program, aby sa fanúšikovia zabavili. Počas pandémie sme hrávali, ale len malé koncerty, takže takýto veľký sme si užili,“ neskrýval radosť Miro Tásler z IMT Smile.

 

Druhý deň roztancovala štadión popová sekcia. Program odpálil víťaz siedmej série Superstar Adam Pavlovčin, Švédska speváčka Zara Larsson predstavila sexi krivky a vzdala hold kapele ABBA s jej hitom Lay All Your Love on Me. Belgický dídžej a producent Felix De Laet aka Lost Frequencies už nenechal na fanúšikoch ani suchú nitku.

 

„Bolo to super. Dnes som vystúpil na Slovensku po prvý raz a nebol som si istý, ako ľudia moju hudbu prijmú. Zahral som množstvo hitov a fanúšikovia so mnou všetky spievali. Tak som šťastný a spokojný. Je skvelé vidieť, že aj keď som z Belgicka, je moja hudba u vás známa,“ povedal Lost Frequencies.

 

Na hlavnú hviezdu večera Dua Lipa čakal plný štadión mladých ľudí, ktorí s ňou odspievali celý koncert.

 

img

 

Tretí deň Lovestream festivalu ukázal, že Slovensko je právom nazývané srdcom Európy. Hudba, radosť a rock and roll prúdili srdcom nášho hlavného mesta.  Fanúšikovia si zaspievali spolu so slovenskými kapelami Dany Moment, Horkýže Slíže a No Name a Inekafe.

 

„Bolo to super. Keď spievaš, tak sa ti to tak vracia, je to skvelá ozvena. A je taký hudobný štýl, že štadiónový rock, tak sme dnes boli štadiónový rock. Teraz budete prvý, ktorým to vykecám. Aktuálne mixujeme nový album, bude sa volať Made in Czechoslovakia a onedlho bude nový singel. Pripravujeme punkové prerábky starých česko-slovenských hitov, ako je Severní vítr, Chráň si chráň, Vymyslená a iné,“ prezradil Vratko Rohoň z Inekafe.

 

Veľkú radosť urobilo fanúšikom vystúpenie americkej hard-rockovej skupiny Rival Sons, ktorú prirovnávajú k Led Zeppelin. Britská popová hviezda Calum Scott sa ako jeden z mála stretol aj s novinármi.

 

img

 

„Vystúpil som v oba dni festivalu, bolo fantastické si zaspievať spolu s Lost Frequencies. Tanečníci aj všetci ľudia boli takí úžasní, že som sa nevedel dočkať rána a môjho vlastného vystúpenia. Tieto dni na Slovensku boli pre mňa neuveriteľné, plné zážitkov, som úplne nadšený,“ neskrýval radosť Calum Scott.

 

Najočakávanejšiou kapelou festivalu boli Red Hot Chili Peppers. V Bratislave vystúpili v rámci turné k albumu Unlimited love a práve my sme patrili medzi prvé mestá sveta, v ktorom tieto skladby odohrali. Na pódiu predviedli skvelú inštrumentálnu genialitu a odpálili megahity Otherside, Can't Stop a Californication. Po záverečnej skaldbe By The Way spevák Anthony Kiedis vyhlásil, že by sa do Bratislavy opäť rád vrátil. 

 

img

 

 

„Je fantastické, že v Bratislave vznikol takýto veľký festival, Bratislava si to zaslúžila. A je veľmi lichotivé, že organizátori nás zavolali hrať,“ tešil sa Igor Timko.

 

„Je skvelé hrať na jednom pódiu a v jeden deň ako Red Hot Chili Peppers. Dokonca sme si všimli, že počas našich posledných dvoch pesničiek bol na pódiu a počúval aj bubeník Red Hot Chad Smith. Takže sme si s ním podali ruku a odfotili sme sa spolu. Jasné, že sme pyšní a šťastní. Ale sme šťastní najmä za Bratislavu a za Slovensko, pretože konečne je takáto star a festival aj na Slovensku. A všetka česť všetkým, ktorí sa o to postarali,“ tešil sa Ivan Timko z No Name. 

 

img

 

Prečítajte si tiež: Populárny švédsky autor Michael Hjorth prišiel do Bratislavy osobne predstaviť novinku s názvom Kto seje vietor!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Nora Krchňáková, Zdroj foto: Nora Krchňáková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies