Populárny švédsky autor Michael Hjorth prišiel do Bratislavy osobne predstaviť novinku s názvom Kto seje vietor!

NETKY.SK • 18 Jún 2022, 08:00 • 2 min
Populárny švédsky autor Michael Hjorth prišiel do Bratislavy osobne predstaviť novinku s názvom Kto seje vietor!

Milovníci severskej krimi pozor! Práve vychádza nový triler populárnej dvojice švédskych autorov Michaela Hjortha a Hansa Rosenfeldta. Ide o siedmy detektívny príbeh zo série s policajným psychológom Sebastianom Bergmanom s názvom Kto seje vietor. Jeden z autorov – Michael Hjorth – prišiel mrazivý triler osobne predstaviť slovenským čitateľom.

slovakia

left justify in out

Dvojicu severských autorov Michaela HjorthaHansa Rosenfeldta už netreba slovenskému čitateľovi predstavovať. Všetky ich knihy sa stali bestsellermi a obaja autori spoločne navštívili Bratislavu v roku 2017. Zúčastnili sa aj veľtrhu Bibliotéka.

 

Milovníci populárneho švédsko-dánskeho seriálu Most poznajú Hansa aj ako jedného zo scenáristov a režisérov. No a nemôžeme opomenúť ani jeho samostatnú knihu Vlčie leto, ktorá vyšla v minulom roku vo vydavateľstve Ikar. Teraz prichádza novinka populárnej dvojice, ktorú do Bratislavy prišiel predstaviť jeden z autorov Michael Hjorth.

 

img

 

„Keďže sme dvaja autori, s Hansom sa na začiatku písania vždy stretneme a tri týždne o novej knihe diskutujeme. Máme veľkú bielu tabuľu, kam si píšeme všetky nápady na malé lístočky. Presne si určíme, ako sa kniha začne, kam sa dej bude uberať a ako sa skončí. A presne sa dohodneme, kto ktorú kapitolu napíše,“ prezradil systém tvorby dvojice.

 

V siedmom pokračovaní kriminálnych príbehov o Sebastianovi Bergmanovi sa Vanja Lithnerová a jej kolegovia z kriminálky ocitnú pod obrovským tlakom. Musia dolapiť ostreľovača, ktorý v priebehu niekoľkých dní zavraždil v Karlshamne tri osoby. Nemajú však najmenšiu stopu ani svedkov a medzi obeťami nejestvuje očividné spojenie. Ďalšou obeťou môže byť ktokoľvek.

 

Policajný psychológ Sebastian Bergman sa zmenil, odkedy sa stal starým otcom. Spomalil, dokonca pracuje na polovičný úväzok ako psychológ a terapeut. Jedného dňa ho však kontaktuje istý Austrálčan, ktorý sa ako preživší cunami potrebuje vyrovnať s traumou. Práve počas tejto prírodnej katastrofy stratil ženu a dieťa aj Sebastian. Jeho pokojný život sa tak opäť obráti hore nohami.

 

Od vraždy v Uppsale prešli tri roky a Vanjinho kolegu Billyho stále prenasledujú temné chúťky. Onedlho bude otcom, preto dospeje k rozhodnutiu – už nikdy viac. Minulosť mu však nedá pokoj a je otázne, ako ďaleko je ochotný zájsť, aby ho neodhalili.

 

img

 

„Počas celého procesu písania knihy si s Hansom veľmi často telefonujeme, informujeme sa, ako sa jednotlivé osoby vyvíjajú. Dej sústavne konzultujeme. Rovnako spolu plánujeme všetky vraždy, a to do úplného detailu. Nie prvoplánovo, ale tak, aby to zaujalo čitateľov,“ dodal Michael Hjorth.

 

img

 

Narodil sa v roku 1963 vo švédskom meste Visby. Michael Hjorth patrí k najuznávanejším škandinávskym scenáristom a producentom a je zakladateľom produkčnej spoločnosti Tre Vänner.

 

Hans Rosenfeldt sa narodil v roku 1964 v Borase. Kým sa začal v roku 1992 venovať písaniu pre televíziu, pracoval ako chovateľ tuleňov, učiteľ a herec. Napísal scenáre k vyše dvadsiatke seriálov.

 

Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt navštívili Bratislavu v roku 2017. Veľmi sa im tu páčilo a vážia si slovenské čitateľské publikum. Kto seje vietor je už ich siedmy krimi román zo série s policajným psychológom Sebastianom Bergmanom. Michael prezradil, že na jeseň začnú pracovať na ôsmom pokračovaní. Knihu Kto seje vietor zo švédskeho originálu Som man sar preložila Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová a vydalo ju vydavateľstvo Ikar.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies