Česká vláda sa pochválila videom k predsedníctvu v Rade EÚ. Je v ňom však chyba

NETKY.SK • 17 Jún 2022, 06:00 • 2 min
Česká vláda sa pochválila videom k predsedníctvu v Rade EÚ. Je v ňom však chyba

PRAHA - Česká vláda v stredu predstavila videoklip a logo, ktorými chce uviesť svoje predsedníctvo v Rade Európskej únie. V štylizovanom videu s mottom Teraz píšeme budúcnosť Európy pripomenula dôležité historické udalosti pre Európu aj Česko, počnúc vypuknutím druhej svetovej vojny a končiac tohtoročnou ruskou inváziou na Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Autori videa sa však dopustili jednej výraznej chyby. Pomýlili sa vo veľmi dôležitom dátume. Je ním začiatok druhej svetovej vojny, ktorý chybne pripísali k roku 1938. V skutočnosti tento konflikt vypukol až o rok neskôr, keď nacistické Nemecko 1. septembra napadlo Poľsko. Na chybu upozornil vo štvrtok spravodajský portál TN.cz, ktorý je platformou TV Nova.

 

 

Rok 1938 je spätý s Mníchovskou dohodou, ktorou zástupcovia Nemecka, Talianska, Francúzska a Británie postúpili nacistom oblasť Sudet. Československo vtedy na konferenciu, ktorá rozhodla o zabraní značnej časti jeho územia, nepozvali. Nemci však Čechy a Moravu úplne obsadili až v marci 1939.

 

Polročné predsedníctvo Česka v Rade EÚ sa začne 1. júla. Prvýkrát jej predsedalo v roku 2009.

 

 

Medzi prioritami, ktoré Praha predstavila verejnosti, sú zvládnutie utečeneckej krízy, povojnová obnova Ukrajiny, energetická bezpečnosť, posilňovanie obranných kapacít, strategická odolnosť ekonomiky a odolnosť demokratických inštitúcií.

 

Prečítajte si tiež: Rakúsko už nebude diskriminovať slovenské deti, teší sa Lucia Ďuriš Nicholsonová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies