F1: V kniežatstve F1tky triumfoval Sergio Peréz, Schumacher zažil ďalšiu tvrdú nehodu

NETKY.SK • 29 Máj 2022, 18:10 • 2 min
F1: V kniežatstve F1tky triumfoval Sergio Peréz, Schumacher zažil ďalšiu tvrdú nehodu

MONAKO – Na legendárnej trati v slávnom Monaku sa na najvyšší stupienok po prvýkrát v sezóne postavil Sergio Peréz. Mexičan využil najlepšiu stratégiu počas premenlivých podmienok a vyhral VC Monaka. Leclercove "šťastie" na domácej trati naďalej pokračuje. Schumacher si prešiel ďalšou tvrdou nehodou v tohtoročnej sezóne.

slovakia

left justify in out

V kvalifikácii to rozbil, no v pretekoch dokázal zvíťaziť!

 

Mexický "minister obrany" Checo Peréz najlepšie zvládol náročné podmienky na úzkej trati v Monaku a spoločne s týmom Red Bull Racing si vyjazdil svoje prvé víťazstvo v tejto sezóne. Pre Peréza to je historicky prvý triumf na tejto legendárnej trati v jeho dlhoročnej kariére. 

 

Na 2. mieste došiel do cieľa španielsky jazdec tímu Ferrari Carlos Sainz Jr, ktorý sa v posledných kolách snažil dostať cez Peréza. Lenže na úzkej trati v Monaku je predbiehanie priam nemožné. Tretie miesto obsadil vedúci pilot šampionátu Max Verstappen, ktorý aj napriek nie najlepšiemu víkendu znova navýšil náskok na víťaza kvalifikácie Charlesa Leclerca. Leclerc síce po prvýkrát v kariére dokončil VC Monaka, no napriek svojej fantastickej kvalifikácii obsadil až 4. priečku. Nešťastný Leclerc najviac doplatil na premenlivé podmienky a nie najideálnejšiu stratégiu svojho tímu, vďaka ktorej sa po zastávke v boxoch prepadol z 1. miesta až na miesto 4.

 

 

Schumacher zinkasoval tvrdú ranu

 

Syn legendárneho Michaela Schumachera to nemá v tohtoročnej sezóne vôbec ľahké. Po hrôzostrašnej havárii na VC Saudskej Arábii si to odniesol aj na náročnej trati v Monaku. 

 

Mick nezvládol prejazd jednou z najťažších sekcii v Monaku a tvrdo narazil do bariéry. Presne v týchto zákrutách okolo slávneho bazénu sa v Monaku zrodili najtvrdšie nehody v histórii tohto prestížneho podujatia, najpamätnejšou je nehoda bývalého majstra sveta Nicka Rosberga z roku 2008. Schumacher je našťastie v poriadku, no jedno možeme zaručiť, že to bola naozaj poriadna rana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies