Na jednom z bankomatov v Šali bola namontovaná falošná čítačka kariet

NETKY.SK • 13 Október 2011, 19:00 • 2 min
Na jednom z bankomatov v Šali bola namontovaná falošná čítačka kariet

Na jednom z bankomatov v Šali bola namontovaná falošná čítačka kariet

slovakia

left justify in out

img

Na jednom z bankomatov v Šali našiel pracovník bezpečnostnej  služby namontovanú falošnú čítačku kariet. Nález oznámil na polícii. Poverený vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného poriadku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. 
Pracovník bezpečnostnej služby plnil v utorok 11. októbra jeden z bankomatov v Šali. Všimol si, že je na ňom namontované cudzie zariadenie. Privolaní policajti zistili, že na bankomate je namontovaná falošná čítačka kariet, ktorá slúži na snímanie pri zadávaní PIN kódov. Kriminalistický technik na mieste zaistil mechanoskopické stopy. "Špeciálne upravené zariadenie na sledovanie zadávania PIN kódov bolo zaslané do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Podľa jej informácie zatiaľ nebol zistený neoprávnený výber finančnej hotovosti z tohto bankomatu. 
Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby si pri výbere peňazí z bankomatu pri zadávaní PIN kódu prekryli klávesnicu rukou alebo nejakým predmetom. Zabránia tak možnému zneužitiu svojej platobnej karty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies