BMW a Audi pozastavili dodávky vlakmi do Číny

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 14:02 • 2 min
BMW a Audi pozastavili dodávky vlakmi do Číny

BERLÍN – Nemeckí výrobcovia prémiových áut BMW a Audi, dcérska spoločnosť skupiny Volkswagen, pozastavili dodávky áut z Nemecka po železnici do Číny pre vojnu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Aj keď obe automobilky vyrábajú v Číne väčšinu vozidiel pre tamojší trh, najväčší na svete, určitý podiel áut sa stále dováža z Európy po železnici alebo loďou. V minulom roku dodalo BMW takýmto spôsobom do Číny 846 237 vozidiel a Audi 701 289 kusov. „BMW zastavilo všetku vlakovú dopravu cez Rusko ihneď po začiatku vojny. Vývoz do Číny sa bežne rieši loďou,“ povedal hovorca BMW, ktorý tak potvrdil správu japonských hospodárskych novín Nikkei.

 

 

Audi tiež bezprostredne po ruskej invázii na Ukrajinu pozastavilo železničnú dopravu do a z Číny cez Rusko Transsibírskou magistrálou, uviedol hovorca materskej skupiny Volkswagen. „Momentálne preverujeme, či budú v blízkej budúcnosti možné aj prepravy po železnici južnou trasou,“ dodal hovorca. Audi v marci oznámilo, že v dôsledku vojny na Ukrajine upravuje výrobné operácie vo svojej maďarskej továrni, ktorá sa podieľa na tomto exporte.

 

Možno vás zaujme: Donald Trump sa dopustil pohŕdania súdom a musí zaplatiť pokutu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies