PRÍBEH ZO ŽIVOTA Ako jeden jediný verš v Biblii zmenil smútok na velikú radosť

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 08:08 • 2 min
PRÍBEH ZO ŽIVOTA  Ako jeden jediný verš v Biblii zmenil smútok na velikú radosť

Biblia je kniha stará, staršia než iba niekoľko desiatok či sto rokov, zbierala sa postupne a na stránkach zachováva múdrosť, ponaučenia a príbehy prekypujúce jednak utrpením, ale predovšetkým vierou a nádejou.

slovakia

left justify in out

Človek by si pomyslel, a to celkom chybne, že nemá čo povedať, že nemá čím obohatiť, že nemá nič, čo by uľavilo strápenému alebo rozšírilo úsmev už usmiateho. A predsa je to naopak a nikdy neomrzí pripomenúť to znovu a zas, že nie je iná kniha, čo by tak dokonale prehovárala do ľudskej duše a čo by tak priamo dokázala pomenovať aj problém aj východisko, ako sa z konca dostať na začiatok. Prečo je to tak? Nuž jednoducho preto, lebo slovom napísaným v Biblii vravieva k nám ľuďom Boh sám.

 

Nie dobre

 

Žofia sa modlila a necítila sa priveľmi dobre. Niežeby ju pobolievalo telo, na to by predsa užila nejakú tabletu a počkala, kým celá nepríjemnosť odznie, ju bolelo vnútro až do najhlbšej časti.

 

img

 

Vyznala teda Bohu, čo sa ukrýva tam, kde iný prístup nemá a vyrozprávala mu každý detail, hoc vie a vedela i vtedy, že Boh je so situáciou oboznámený, že s ňou bol oboznámený ešte skôr, než sa vôbec udiala. Ale napriek tomu Ho poznala dosť dôkladne na to, aby pochopila, že rád počúva, ako sa Mu žaluje, ako hovorí o plánoch, čo sa vydarili, ako aj o tých, čo dopadli neúspechom a dierou v hrudi.

 

Čítanie

 

Napokon modlenie sa zavŕšila čítaním si z Biblie, pričom zvolila texty nachádzajúce sa v Starom zákone.

A tam to bolo, áno, presne tam, v jednom žalme sa písal verš, vďaka ktorému jej poskočilo srdce.

 

„Dôveruj Hospodinovi celým srdcom a On sa o všetko postará.“

 

Ani sa nedá opísať, aké bremeno z nej opadlo, lebo to nebol len hocjaký výber, bol to verš, čo Boh pre ňu v osudné ráno ušil.

 

img

 

Usmiala sa, lebo akosi v duši, v zadnej časti, k nej doliehal hlas, ktorý vetu zo žalmu dopĺňal.

 

„Keď mi budeš veriť, postarám sa o teba. Všetko bude v poriadku.“

 

Pravdou je, že spomínaný verš je naozaj mocný, je svedectvom, že Bohu na človeku skutočne záleží, a nielen tak povrchne, ale úprimne, tak, že to nie je možné vyjadriť. A keby sme si to pripustili do mysle, srdca a naplnili si i ústa, potom by bolo všetko inak. Zamestnania, medziľudské prepojenia, ba i naša tvár, to všetko by sa pod vplyvom niekoľkých slov dokázalo premeniť.

Tak teda dôverujme Bohu, postará sa tak ako nikto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies