REPORTÁŽ Netky boli na premiére romantickej komédie Srdce na dlani, Kristína Svarinská prezradila čo ju spája s mladým Polívkom!

NETKY.SK • 3 Apríl 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Netky boli na premiére romantickej komédie Srdce na dlani, Kristína Svarinská prezradila čo ju spája s mladým Polívkom!

Láske nezáleží na veku ani mieste. Nikdy nevieme, kedy a kde nás stretne. Môžeme sa zamilovať v škôlke, na dôchodku, na ulici, v parku. Kedykoľvek a kdekoľvek. Presne o tom je nový film Srdce na dlani od tvorcov megaúspešnej komédie Ženy v behu. V novinke sa po prvýkrát na plátne stretli Bolek Polívka a jeho syn Vladimír. Pozrite si reportáž z bratislavskej premiéry, Kristína Svarinská nám prezradila, ako jej to ladilo s mladým Polívkom!

slovakia

left justify in out

 

 

Láska prináša do životov hrdinov komédie Srdce na dlani nádej a krásu, ale aj komplikácie a prekážky, ktoré budú musieť s úsmevom a dobrou vôľou prekonať.

 

„Humor považujem za dôležitú súčasť života. Baví ma robiť ľuďom radosť. Keď vidím v kine smejúcich sa divákov, hovorím si, že to, čo robím, má zmysel. Bol by som rád, ak by aj film Srdce na dlani urobil ľuďom radosť tak, ako to urobili Ženy v behu,” povedal scenárista a režisér Martin Horský.

 

img

         

Josef v podaní Boleslava Polívku sa teší, že si po odchode do penzie konečne splní svoj dávny sen a stane sa pouličným klaunom. Svojím šarmom očarí aj ráznu majiteľku pojazdnej kaviarne Marušku, ktorú si zahrala Eliška Balzerová. Akoby sa tí dvaja hľadali celý život. Ale nie je na osudovú lásku predsa len trochu neskoro?

 

„Eliška je moja spolužiačka a má ku mne vzťah tej chytrejšej a múdrejšej, pretože, ako je známe, dievčatá sú vždy napred. A keď dospejú v ženy, tak sú ešte viac vpredu. Sú teda stále pred nami, nám sa to ťažko chápe, ale je to tak. Eliška je toho príkladom. Teraz je v živote mnohých málo radosti. Film Srdce na dlani je na stupnici vysoko hore, pretože pestuje úsmev a inteligentnú zábavu,“ konštatuje Bolek Polívka.

 

img

         

Eliška Balzerová verí, že sa radosť a nadšenie, ktoré prežívali herci pri nakrúcaní, prenesie aj na divákov. S Martinom Horským spolupracovala aj na filme Láska je láska a preto neváhala a ponuku na rolu hneď prijala.

 

„Na filmové stretnutie s Bolkom Polívkom som sa osobitne tešila! Sme spolužiaci, ale spoločne sme si spolu zahrali na javisku pred 50-timi rokmi v absolventskom predstavení, kde som sa o neho usilovala so svadobným závojom v ruke. A teraz, po 50-tich rokoch, to s Bolkom môžem v milostnej úlohe po tých rokoch skúsiť znovu! To som si predsa nemohla nechať ujsť! V našom filme hrá láska hlavnú rolu. Ako sa hovorí, že láska kvitne v každom veku, tak náš film je toho dôkazom. Zamilujú sa v ňom starí, mladí, deti aj psi,“ s úsmevom hovorí Eliška Balzerová.

 

V novom filme Srdce na dlani si po prvýkrát bok po boku zahrali Bolek Polívka so synom Vladimírom. Otec a syn spolu hrávajú veľmi radi a výborne si rozumejú aj bez slov.

 

img

 

„S otcom sa mi hrá skvelo, poznáme sa tak dobre, že už v pohľadoch sa dokážeme perfektne dorozumieť a zladiť. Jediný problém je v tom, že sa pri nakrúcaní rozosmievame, alebo nám aspoň ´cukajú´ kútiky. Ako hovorí otec, keby sme spolu chodili do školy a sedeli v jednej lavici, tak nás rozsadia,“ smeje sa Vladimír Polívka.

         

Mladý Polívka sa na rolu vozíčkara, ktorého v komédii stvárňuje, náležite pripravoval. Ulicami Prahy brázdil vyše tri mesiace na invalidnom vozíku, aby v roli pôsobil verne. Podarilo sa to a o svojom hereckom umení presvedčil aj svoju filmovú partnerku Elišku, ktorú stvárnila slovenská kráska Kristína Svarinská.

 

img

 

„My sme si s Vladimírom veľmi sadli, od prvého momentu to bolo veľmi príjemné. Vladimír je džentlmen, veľmi vnímavý a inteligentný herec, o svojej postave veľa premýšľa. Bol tam pre mňa, bol tam so mnou. Cítila som v ňom oporu a vedeli sme sa spolu aj zasmiať. Pre mňa je veľmi dôležité, keď sa atmosféra nakrúcania odľahčí a je možné sa pri práci aj zabaviť,” prezradila Kristína Svarinská.

         

Hovorí sa, že nakrúcanie s deťmi a so zvieratami je najnáročnejšie zo všetkých nakrúcaní. V komédii Srdce na dlani nájdete oboje – aj deti, aj psíkov.

 

img

 

„Na detské roly sme robili veľký casting a oplatilo sa. Čo sa týka psov, napísal som scenár, v ktorom vystupovali dvaja basseti Váleček a Šalina. Spočiatku nás od tohto plemena odraďovali, že sa s nimi ťažko spolupracuje. Ale podarilo sa nám nájsť dvoch šikovných bassetov Vincenta a Agátu, ktorí to odohrali na psieho Oscara,” uzatvára režisér a scenárista Martin Horský.

         

Novú komédiu Srdce na dlani prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt.

 

 

Trailer si môžete pozrieť tu:

 

 

 

 

 

 

 

 

         




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies