Skoky na lyžiach: Lindvik vyhral MS v letoch na lyžiach

NETKY.SK • 13 Marec 2022, 09:02 • 2 min
Skoky na lyžiach: Lindvik vyhral MS v letoch na lyžiach

VIKERSUND – Nór Marius Lindvik triumfoval v individuálnej súťaži na majstrovstvách sveta v letoch na lyžiach. Na domácom mamuťom mostíku vo Vikersundee vyhral po štyroch kolách s výkonom 854,2 bodov. Striebro získal vďaka štvrtému skoku Slovinec Timi Zajc, ktorý zaostal za víťazom o 9,9 bodu. Na bronzovú priečku odsunul Rakúšana Stefana Krafta.

slovakia

left justify in out

Po zlate v Pekingu vyhral Lindvik aj MS v letoch na lyžiach

 

Dvadsaťtriročný Lindvik sa usadil na čele už po prvom dni, keď získal 457,5 b a pred Kraftom mal náskok 6,5 bodu. Líderskú pozíciu si udržal aj po treťom kole a vo štvrtom korunoval svoje víťazstvo skokom dlhým 224,5, za ktorý dostal 196,3 bodov.

 

Vo Vikersunde predviedol skoky dlhé 232,5, 226,5, 230 a 224,5 m. Zajc bol po prvom dni štvrtý, keď na Lindvika strácal 21 bodov a na druhého Krafta 14,5. V sobotu však predviedol dva dlhé skoky 243,5 a 235,5 metrov a prepracoval sa na striebornú priečku. Krafovi nevyšiel posledný skok, doletel do vzdialenosti 213 metrov a dostal známku len 189,8 bodov. Lindvik si pripísal ďalší veľký úspech, pred niekoľkými týždňami získal zlato na veľkom mostíku na ZOH v Pekingu.

Na štvrtom až šiestom mieste skončili ďalší traja slovinskí reprezentanti – Peter Prevc, Anže Lanišek a Domen Prevc. Obhajca titulu z Planice Nemec Karl Geiger obsadil ôsme miesto so stratou 85 bodov na Lindvika.
Svetový šampionát vyvrcholí v nedeľu tímovou súťažou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies